16 Ιανουαρίου 2018

Πινακίδες της ντροπής

Ας απαγορεύεται η στροφή, εμείς στρίβουμε ατιμώρητα! Αναφέρει ο Κ.Ο.Κ.: οι κόκκινες στρόγγυλες  πινακίδες δηλώνουν απαγόρευση ή περιορισμό. Οι μπλε στρόγγυλες δηλώνουν υποχρέωση.

Αν σταθούμε στην κεντρική πλατεία της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με μέτωπο στο φανάρι προς την 25ης Μαρτίου,  θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν δύο πινακίδες Ρ-27 Ρ-49: η μία απαγορεύει την στροφή αριστερά και η άλλη υποχρεώνει την πορεία μόνο ευθεία. Μία από τις δύο είναι περιττή, προφανώς όμως τοποθετήθηκε για να απευθύνεται με περισσότερη βεβαιότητα στους οδηγούς ότι ή πορεία είναι μόνο ευθεία στη 25ης Μαρτίου.

Αλλά όποιος θέλει να στρίψει αριστερά, στρίβει και με την παρουσία οργάνων, ατιμώρητα βέβαια. Υπάρχει κάπου στην υφήλιο παρόμοια κατάσταση;

Ας τοποθετούσαν μία πρόσθετη πινακίδα ότι επιτρέπεται μόνο για τα οχήματα έκτακτων αναγκών ή να τις αφαιρέσουν, γιατί γινόμαστε ρεζίλι παγκόσμια.

 Η αφορμή στα παραπάνω και στα παρακάτω ήταν το γεγονός ότι μια από τις περασμένες μέρες διέσχιζα πεζός την διάβαση στο φανάρι προς την πλατεία, όταν ένας ξένος ημεδαπός οδηγός, περιμένοντας το πράσινο, με ρώτησε: “Ποια  είναι η οδός Παναγή Τσαλδάρη;”. Η υπόδειξή μου ήταν αυθόρμητη: “Στρίψτε αριστερά”. “Μα απαγορεύεται!” μου απάντησε!

 Μπορείτε να στρίψετε! Ας απαγορεύεται! Αγνοήστε τις πινακίδες, όλοι όσοι το θέλουν στρίβουν ατιμώρητα! Απαγορεύεται μόνο για όσους δεν θέλουν να στρίψουν αριστερά.

Γίνεται αυτό;

Στο μεταξύ άναψε το πράσινο και έστριψε ατιμώρητα. Στην πόλη μας όλα γίνονται όσον αφορά στο κυκλοφοριακό.

Να παραβιάζουμε τους μονοδρόμους, να σταθμεύουμε όπου θέλουμε. Οι πινακίδες του Κ.Ο.Κ. υπάρχουν και λειτουργούν για τους πρώτης φοράς επισκέπτες στην πόλη μας. Εμείς οι ντόπιοι   κάνουμε ότι θέλουμε, όταν το θέλουμε, όπως το θέλουμε. Όχι μόνο εξαιρέσεις  πολιτών, αλλά όλοι όσοι υπάρχουμε σ' αυτήν την πόλη.

  Αναφέρθηκα και στο παρελθόν μετά από κάποιες αλλαγές που έγιναν στο σημείο αυτό αλλά:
''ΣΤΟΥ ΚΩΦΟΥ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΒΡΟΝΤΑ''!!!

 Τέως Δήμαρχος της πόλης μας σε τυχαία συνάντηση είπε: “Τι τα γράφεις στις εφημερίδες, αφού η πόλη μας λειτουργεί αδιαμαρτύρητα;”!

   Π.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: