14 Ιανουαρίου 2018

Παραμένει υφυπουργός μέχρι νεωτέρας ο παραιτηθείς Ζουράρις

Παραιτηθείς μεν χωρίς όμως να έχει ανακοινωθεί αν έχει γίνει δεκτή η παραίτησή του από τον πρωθυπουργό θα μείνει έως το βράδυ της Δευτέρας ο Κ.Ζουράρις που προκάλεσε χάος με τα «γηπεδικά» του και αγοραία σχόλια.

Ο Π.Καμμένος επιδίωξε και πέτυχε την υποβολή παραίτησης του υφυπουργού αλλά από το Μέγαρο Μαξίμου ουδέν ανακοινώθηκε επισήμως. Αντιθέτως οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις παραπέμφθηκαν για το βράδυ της Δευτέρας οπότε και θα έχει ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή.

 Μπορεί ο Ζουράρις να οδηγήσει σε ανασχηματισμό; 

Η αποπομπή δια της παραιτήσεως του υφυπουργού Κώστα Ζουράρι πιθανολογείται από ορισμένους ότι μπορεί να επιταχύνει αποφάσεις του πρωθυπουργού για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, που ούτως ή άλλως φημολογείται ότι θα έκανε ο κ. Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της γ' αξιολόγησης.
Σοβαρές πιθανότητες να προχωρήσει ο Τσίπρας σε ανασχηματισμό λόγω της «παραίτησης» ενός υφυπουργού που δεν είναι ούτε μέλος του κόμματός του ούτε καν μέλος του συγκυβερνώντος κόμματος και μάλιστα για δηλώσεις που αφορούν την... μπάλα δεν προκύπτουν ως λογικό ακόλουθο.
Η κυβέρνηση δομικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή δεν αντιμετωπίζει, πολιτικά και επικοινωνιακά δεν είναι στριμωγμένη, δημοσκοπικά εμφανίζει μάλλον μικρή ανάκαμψη οπότε οι λόγοι που συνήθως γίνεται ένας ανασχηματισμός δεν υφίστανται. Το πλέον λογικό είναι μια απλή αντικατάσταση του κ. Ζουράρι . Εκτός κι αν μας προκύψει το βράδυ αύριο τεράστια πολιτική έκπληξη.

Πως ο Ζουράρις προκάλεσε χάος   

Το κλίμα για τον υφυπουργό παιδείας που με αγοραίες εκφράσεις προσέβαλε Ολυμπιακό και Αρη,βάρυνε επικίνδυνα από την ώρα που ο Δημήτρης Καμμένος βουλευτής Πειραιά βγήκε στον ΣΚΑΙ και ζήτησε την κεφαλή του επί πίνακι για όσα υβριστικά είπε σε ραδιοφωνο της θεσσαλονίκης.
Στη συνέχεια και ενώ ξεσηκωνόταν σάλος υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του επικεφαλής των ΑΝΕΛ με τον κ. Ζουράρι και στη συνέχεια με Μέγαρο Μαξίμου. Ο Πάνος Καμμένος αξίωσε την αποπομπή του κ. Ζουράρι καθώς είχε ενημερωθεί πως μόνο στην επίσημη ιστοσελίδα των ΑΝΕΛ στη Θεσσαλονίκη υπήρξαν περίπου 12 χιλιάδες υβριστικά μυνήματα!

Ο κ. Ζουράρις δεν είναι βουλευτής των ΑΝΕΛ αλλά συνεργαζόμενος.

Οι επίμαχες δηλώσεις του 
Υπενθυμίζεται πως η εξέλιξη αυτή ηταν απόρροια των δηλώσεων του για με τους οπαδούς του Ολυμπιακού και του Άρη .
Στο παρελθόν είχε χρησιμοποιήσει επίσης ανάλογη φρασεολογία προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων και την οργή των φίλων του Ολυμπιακού.
Από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis 95.5 είπε παραφρασμένο με το δικό του λεξιλόγιο ένα γωστό υβριστικό σύνθημα των οπαδών του ΠΑΟΚ που αφορά τον Ολυμπιακό.
«Βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι…», αναφώνησε πολλές φορές ο κ. Ζουράρις χωρίς ίχνος ντροπής όπως μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό απόσπασμα (η αναφορά στον Ολυμπιακό ξεκινά στο 28’30» και κορυφώνεται ένα λεπτό αργότερα).

Ωστόσο ο Ζουράρις δεν έμεινε εκεί, καθώς σε ερώτηση του παρουσιαστή απάντησε με το εξής εκπληκτικό: «Ποιος τον γ@μ@ει τον Άρη;».

Δ.Καμμένος: 'Η θα του βάλουν μυαλό ή θα φύγει από την κυβέρνηση

Οι δηλώσεις αυτές του υφυπουργού προκάλεσαν την εντονότατη αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου ο οποίος ερωτηθείς σήμερα το πρωί καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα απάντησε πως « η ο Ζουράρις ή εγώ», βάζοντας έτσι «φωτιά» στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ.
«Ή θα του βάλουν μυαλό ή να φύγει από την κυβέρνηση. Δεν θα ανεχθούμε δεύτερη προσβολή από τον
Ζουράρι για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Είναι διχαστικές δηλώσεις που δυναμιτίζουν το κλίμα» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ μιλώντας στο ΣΚΑΪ.
«Ή ο Δημήτρης Καμμένος ή ο Ζουράρις. Να παρθούν αποφάσεις σήμερα. Ας αποφασίσει ο πρωθυπουργός και ο Πάνος Καμμένος» επέμεινε ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Δεν χωράει ούτε το «ποιητική αδεία». Θα πρέπει να γίνει σοβαρή συζήτηση πλέον. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα, εγώ δεν ξανακάνω πίσω. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να με προσβάλει επί προσωπικού» κατέληξε ο Δημήτρης Καμμένος.

Αποδοκιμασία και από τη συντονιστική των ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης
Με ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ Θεσσαλονίκης χαρακτήρισε ανεπίτρεπτα τα όσα είπε ο Υφυπουργός Παιδείας τα οποία προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με αφορμή το σημερινό σχόλιο του Υφυπουργού Παιδείας κ. Κώστα Ζουράρι, σε ραδιοφωνική εκπομπή, το οποίο προσβάλλει βαθύτατα το ιστορικό σωματείο του ΑΡΗ Θεσσαλονίκης, οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Θεωρούμε τέτοιες δηλώσεις ανεπίτρεπτες, άστοχες και προσβλητικές. Δηλώνουμε ότι είναι εκτός των δικών μας “πιστεύω” και σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετούμε.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σεβόμαστε και αγκαλιάζουμε με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες και όσους πιστεύουν στο “ευ αγωνίζεσθαι”. Δεν ενστερνιζόμαστε δηλώσεις και κινήσεις που εκφεύγουν των ορίων του φιλάθλου πνεύματος και προσεγγίζουν τον τυφλό οπαδισμό.

ΝΔ: Το πρόβλημα δεν ειναι ο Ζουράρις αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν
«Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

ΠΑΣΟΚ: Η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα

«Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ζουράρις, όπως και άλλα στελέχη των ΑΝΕΛ, με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους θίγουν μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης.
«Η όποια παραίτηση δεν σώζει ούτε τα προσχήματα. Εξάλλου, η πολιτική ταύτιση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δεν χαλάει ούτε με βουντού», συμπλήρωσε ο κ. Χρηστίδη

Ποτάμι: Να παραιτηθεί τώρα οι δηλώσεις του ξεπερνούν τα όρια

Την άμεση παραίτηση του κ. Ζουράρι είχε ζητήσει και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, Δημήτρης Τσίοδρας. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Facebook έγραψε:
«Ο κ. Ζουράρις οφείλει να παραιτηθεί τώρα. Πολλοί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιου είδους χυδαιότητες αλλά οι δηλώσεις του ξεπερνούν ακόμη κι αυτά τα όρια» έγραψε χαρακτηριστικά.

 Σάλος και στο χώρο του ποδοσφαίρου 

Μώραλης: Ως εδώ  με τις αθλιότητες του εν λόγω  κυρίου

Για αήθη επίθεση στον Ολυμπιακό και όλους τους Πειραιώτες εκ μέρους του Κώστα Ζουράρι κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Πειραιά και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Γιάννης Μώραλης με αφορμή τις ύβρεις που εξαπέλυσε μέσω ραδιοφωνικού σταθμού της Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας.

Ολόκληρη η δήλωσή του

«Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες μια αήθους επίθεσης από τον κ. Ζουράρι, ο οποίος ασκεί καθήκοντα Υφυπουργού Παιδείας της χώρας μας, με απόφαση του Πρωθυπουργού. Τέτοιου είδους δηλώσεις, προκαλούν το κοινό αίσθημα, προκαλούν τα εκατομμύρια των φιλάθλων του Ολυμπιακού, καθώς και όλους τους Πειραιώτες, ανεξαρτήτως ποια ομάδα υποστηρίζουν. Τέτοιους είδους δηλώσεις διαιρούν, σε μια εποχή που είναι αναγκαίο όσο ποτέ, όλοι οι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι. Η ανοχή και η υπομονή για τον κ. Ζουράρι έχουν τα όρια τους. Πρόκειται για ένα ακόμα πρωτοφανές παραλήρημα από τον Υφυπουργό...Παιδείας ο οποίος καταφέρεται κατ? επανάληψη με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Αυτή τη φορά ξεπερνώντας ακόμα και τον εαυτό του, αναφέρθηκε με εξίσου υβριστικά σχόλια εναντίον και της ιστορικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια στην οποία εκλέγεται. Ως εδώ με τις αθλιότητες του εν λόγω κυρίου. Εάν ο ίδιος δεν έχει τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθεί άμεσα, αναμένουμε από τους πολιτικούς του προϊστάμενους, τουλάχιστον το αυτονόητο: την αντικατάσταση του από Υφυπουργός Παιδείας»

Και ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook:

"Οι άνθρωποι δεν κάνουν πίσω. Δεν θα κάνουμε και εμείς. Αυτό το σκουλήκι ξαναέβρισε χυδαία τον κόσμο του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ δημόσια και φυσικά θα παραμείνει Υφυπουργός Παιδείας (για να συνεχίζει να μας βρίζει)...
Υγ.: αλήθεια οι βουλευτές του Πειραιά δε νοιώθουν προσβεβλημένοι από τη συνεχή πρόκληση αυτού του γελοίου; "

Οργισμένη αντίδραση από τον Άρη που ζητά παρέμβαση Τσίπρα

Δριμύ κατηγορώ εναντίον του κ. Ζουράρι τον οποίο χαρακτηρίζει μεταξύ άλλων "γραφικό" και "ασόβαρο" εξαπέλυσε ο Αρης ενώ ζητά από τον κ. Τσίπρα να τον καθαιρέσει από το αξίωμα του Υφυπουργού Παιδείας.
Η ανακοίνωση του Άρη:

«Όσοι διαθέτουν ίχνος, έστω, σοβαρότητας και αυτοσεβασμού, έχουν πάψει προ πολλού να ασχολούνται στα σοβαρά με τον γραφικό… Ζουράρι. Εδώ και πολλά χρόνια έχει χάσει κάθε επαφή με τη σοβαρότητα, προφανώς λόγω… ηλικίας. Έχει το ακαταλόγιστο ο άνθρωπος…Με την θεσμική του ιδιότητα, όμως, αυτή του υφυπουργού Παιδείας, υπέπεσε σήμερα σ' ένα ολέθριο ολίσθημα, σ' ένα ραδιοφωνικό παραλήρημα, που είχε ύφος πεζοδρομίου (σ’ αυτά είναι καλός…).

Και γι’ αυτό είμαστε υποχρεωμένοι να ασχοληθούμε –δυστυχώς- μαζί του. Ο Ζουράρις είναι πολύ μικρός για να πιάνει στο στόμα του τον ΑΡΗ.

Το ποιος είναι ο ΑΡΗΣ και ο κόσμος του θα το διαπιστώσει ο ίδιος προσωπικά στις επόμενες εκλογές. Θα πρέπει να γνωρίζει ο γραφικός Ζουράρις ότι ο λαός του ΑΡΗ, όπως ξέρει να επιβραβεύει, ξέρει και να τιμωρεί. Με αμείλικτο τρόπο μάλιστα. Όποιος… σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες...

Δεν θα πούμε τίποτα περισσότερο γι’ αυτόν. Καλούμε, όμως, τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, να παρέμβει άμεσα και να τον καθαιρέσει από το πόστο που κατέχει. Διότι, οι χυδαίες βωμολοχίες του υφυπουργού του προκαλούν διχαστικές τάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες.

Πέραν τούτου, η ΠΑΕ ΑΡΗΣ έχει στη διάθεσή της το ηχητικό απόσπασμα της συνέντευξης και θα πράξει τα δέοντα. Ελπίζουμε, μόνο, να μην... κρυφτεί πίσω από τη βουλευτική του ασυλία.

Τέλος, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στάση που κράτησε ο ραδιοφωνικός παραγωγός (σε σταθμό της Θεσσαλονίκης μάλιστα!!!), που φιλοξένησε τον Ζουράρι. Αντί να τον εγκαλέσει τη στιγμή που εκφραζόταν χυδαία για τον ΑΡΗ, αυτός προτίμησε να χαριεντίζεται μαζί του… Τον αφήνουμε στην κρίση του κόσμου».
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: