10 Ιανουαρίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Δεν διάβασα όλη τη συνέντευξη της Περιστέρας, μόλις τις δύο πρώτες παραγράφους. Από εμπειρία πλέον κατάλαβα τι ήθελε να πει και τι είπε. Έσπευσε «εν είδη περιστεράς και εβεβαίου του λόγου το ασφαλές». Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει.


**
Έκανε λέει συμβιβασμό ο Τσίπρας αλλά όχι όμως ταπεινωτικό. Για να είναι ταπεινωτικός τι άλλο έπρεπε να κάνει δηλαδή; Ταπεινώθηκαν οι Έλληνες, έχασαν την αξιοπρέπεια τους, 4 εκατ. ΑΦΜ με χρέη σε εφορία, κάποιες χιλιάδες πολίτες χωρίς ρεύμα, άλλοι τόσοι σε συσσίτια. Κάποια καραβάνια νέων μετανάστες στην αλλοδαπή, μισθοί Βουλγαρίας, έξαρση αυτοκτονιών, εθνική κατάθλιψη, κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, τι άλλο να προσθέσω.
**
Για καλή μας τύχη δεν γίναμε ακόμη επίσημα γερμανικό προτεκτοράτο ή Γιουννανιστάν  μετά τις απειλές Ερντογάν. Όσο για τη Μακεδονία θα την κάνουν γαργάρα και θα μας βγουν κι’ από πάνω.
**
Έπεσαν βέβαια να τη φάνε όλοι και περισσότερο για την γρήγορη ανέλιξη της σε πανεπιστημιακό δάσκαλο. Αυτό δεν με εξέπληξε γιατί είχαμε κατά το πρόσφατο παρελθόν άλλη πρωθυπουργική σύζυγο που από δασκάλα έγινε ιατρός με το «σπαθί» της.
**
Δεν με εξέπληξε ακόμα ούτε η απώλεια μνήμης της γιατί είθισται και στις πλέον λαϊκές οικογένειες που από τον Κολωνό βρίσκονται στο Κολωνάκι να ξεχνάνε την καταγωγή τους.
**
Είναι αλήθεια πως είναι γλυκός ο Καπιταλισμός Περιστέρα μου, έχει τα φρου-φρου και τα’ αρώματα του, μάσες, ξάπλες, χάψες για όσους ασπάστηκαν το σύστημα ή το διαχειρίζονται ή αν θέλεις αλλαξοπίστησαν.
**
Και δεν θα συμφωνήσω με το Λεβέντη ότι ο Τσίπρας σ’ έβγαλε στο κλαρί. Απλά εμείς βγήκαμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: