13 Φεβρουαρίου 2018

“ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ” του Άκη Δήμου

Στο θεατρικό πορτραίτο που δημιουργεί ο Άκης Δήμου στο «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης», τοποθετεί μια οικογένεια που σε πολλά σημεία μάς θυμίζει αυτή της ταινίας του Ντίνου Δημόπουλου «Μια τρελή τρελή οικογένεια». Ποιός δεν θυμάται την Πάστα Φλώρα;

Με «αρχηγό» την Ιοκάστη, χήρα και μητέρα δύο ενήλικων παιδιών, του Στέφανου και της Κάτιας, ξεκινάει η προετοιμασία ενός οικογενειακού αλλά μοντέρνου δείπνου. Πάπια μαγειρεύει η νεαρή σεφ Κάτια, το δείπνο όμως ποτέ δεν λαμβάνει χώρα. Οι καλεσμένοι καταφθάνουν, μαζί κι ένα πλήθος αποκαλύψεων να τους συνοδεύει. Ο Στέφανος έχει μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου σπαταλάει τον καιρό του σπουδάζοντας μουσική. Σπουδές οι οποίες έχουν ως μοναδικό αντίκρισμα τη «μουσική» συμμετοχή του σε ερωτικές ταινίες. Μέσα στο ίδιο του το σπίτι, θα γνωρίσει τον έρωτα, όταν θα έρθει σχεδόν «από το πουθενά» ο Εσθονός μπάτλερ Γιούρι. Από την πλευρά του, ο Γιούρι θα συμβάλει καταλυτικά στο ξεσκέπασμα της κάθε άλλο παρά συνηθισμένης οικογένειας. Βρισκόταν άλλωστε πάντα στο σωστό σημείο την κατάλληλη στιγμή. Ένας λευκοντυμένος άνδρας περιφέρεται. Είναι το φάντασμα του οικοδεσπότη, Ρωμύλου Παπαδάμου.

Κανείς δεν σοκάρεται από την παρουσία του. Κανείς δεν αντιδρά. Κανείς δε δείχνει να ξαφνιάζεται. Δεν υπάρχει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για τον Άλλο. Καμία αγωνία, όλα είναι αναμενόμενα και οι πρωταγωνιστές σαν απλοί θεατές ενός σόου που προβάλλεται στις οθόνες μας. Όλοι τους παραμένουν απαθείς μπροστά στις αποκαλύψεις κι ανάμεσα σε αυτές, ένα πτώμα, αυτό της μανικιουρίστα της διπλανής πόρτας. 

Ένα έργο για έναν σύζυγο που ζωντανεύει, μια ζωντανή που όλοι τη νομίζουν πεθαμένη, έναν από μηχανής αλλοδαπό «μπάτλερ», έναν εραστή με πολιτικές φιλοδοξίες, μια ανικανοποίητη μαγείρισσα με ισχυρό μητρικό ένστικτο κι έναν αμαρτωλό πιανίστα με αδυναμία στα παιδιά από το εξωτερικό.
Ένα έργο για ένα δείπνο όπου κανείς δεν τρώει, γιατί κανείς δε μπορεί να καταλάβει ποιος είναι και πού βρίσκεται, όπως όλοι μας.

Πρεμιέρα: Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018 – 21:00’
Παραστάσεις: Κάθε Σάββατο  στις  21:00’   &   Κυριακή  στις  20:00’
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό:    8 €  
                                   Εκπτωτικό:  5 €  (*)
                                   (*): (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, πολυτέκνων) & ομαδικό (πάνω από 10 άτομα).
Κρατήσεις θέσεων: Τηλέφωνο 23510.74371
Θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ:    Αγ. Αικατερίνης 16 – Κατερίνη
“ΑΠΟΨΕ ΤΡΩΜΕ ΣΤΗΣ ΙΟΚΑΣΤΗΣ


Σκηνοθεσία:
Βοηθός σκηνοθέτη:
Σκηνικά/Κοστούμια:
Μουσική επιμέλεια:
 Φωτισμοί:
Χειρισμός φώτων & ήχου:
Δημιουργία  Προγράμματος/Αφίσας:
Μακιγιάζ:

Γιώργης Μπαλιάκας
Σοφία Αγαθαγγελίδου
Βέτα Χαΐλατζίδου
Νατάσα Ιωαννίδου
Κώστας Παπουτσίδης
Κώστας Παπαδόπουλος
Κώστας Μπαλιάκας
Όλγα Παπανάκου

Διανομή

Ιοκάστη:
Ρωμύλος:
Γιούρι:
Στέφανος:
Κάτια:
Κοσμάς:
                    Νάντια:

Άννα Γκούντα
Χάρης Αμανατίδης
Λάζαρος Τσορμπατζίδης
Αντώνης Καρράς
Πωλίνα Γώγου
Διονύσης Ζαρώτης
Χριστίνα Μπομπόλη


Δεν υπάρχουν σχόλια: