22 Φεβρουαρίου 2018

Την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης γιορτάζουν σήμερα πρόσκοποι και οδηγοί

Την Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης γιορτάζουν σήμερα πρόσκοποι κι οδηγοί από όλο τον κόσμο με αφορμή τα γενέθλια του ιδρυτή της προσκοπικής κίνησης Λόρδου Μπέϊντεν - Πάουελ.Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός έφορος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, Χριστόφορος Μητρομάρας είπε ότι «στο πλαίσιο αυτό και οι Έλληνες πρόσκοποι πραγματοποιούν δράσεις κοινωνικής προσφοράς. Δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, για την ανακούφιση κοινωνικών ομάδων που είναι σε κρίση, δράσεις εθελοντισμού, για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών που είναι και η βασική ιδέα του προσκοπισμού».

Το χρονικό διάστημα λίγο πριν την 22α Φεβρουαρίου τα τοπικά προσκοπικά συστήματα σε όλη την Ελλάδα διοργανώνουν εκδηλώσεις αφιερωμένες στη σημερινή ημέρα με τη συμμετοχή τόσο των μελών της προσκοπικής κίνησης όσο και μελών της κοινωνίας σε κάθε γειτονιά οι οποίες στηρίζονται ακριβώς στην ανάγκη της ενεργοποίησης και της ευαισθητοποίησης κυρίως των νέων αλλά κι όλων των ανθρώπων. «Στην προσπάθεια του καθενός να βελτιώσει όσο μπορεί τις τοπικές συνθήκες, οργανώνονται κατά τόπους δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση περισσότερο των νέων ως προς τη σημασία του εθελοντισμού και στην ανάγκη της προσφοράς», υπογραμμίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μητρομάρας.

Το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων αυτή τη στιγμή αριθμεί στην Ελλάδα 25.000 μέλη, ενώ συνολικά σε 220 χώρες οι πρόσκοποι ανέρχονται σε 40 εκατομμύρια. «Τη σημερινή μέρα θέλουμε να κάνουμε γνωστό σε όλο τον κόσμο την κεντρική ιδέα του προσκοπισμού, η οποία είναι εμπνευσμένη από τον ιδρυτή. Δηλαδή να προσπαθήσουμε όλοι να αφήσουμε τον κόσμο λίγο καλύτερο απ' ό,τι τον βρήκαμε», προσθέτει ο κ. Μητρομάρας.

Η ονομασία Παγκόσμια ημέρα σκέψης πηγάζει από το γεγονός ότι αποτελεί μία ευκαιρία «όλοι οι πρόσκοποι να αναλογιστούν το καθήκον που έχουν απέναντι στον εαυτό τους κι απέναντι στον συνάνθρωπο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: