12 Φεβρουαρίου 2018

Τα γιατροσόφια της γιαγιάς που βοηθούν στο κρυολόγημα

Τα γιατροσόφια των γιαγιάδων βοηθούν στο να μείνουν υγιείς μικροί και μεγάλοι. Οι παραδοσιακές μέθοδοι με τσάι του βουνού και άλλα βότανα αποτελούν ιδανικές εναλλακτικές για τα αντιβιοτικά, τα αντιπυρετικά και κάθε είδους φάρμακα, καθώς είναι φθηνές λύσεις.
Για να πέσει ο πυρετός, η Ελληνίδα γιαγιά προτείνει αρχικά ένα ποδόλουτρο με ζεστό γάλα και χοντρό αλάτι για 15-20 λεπτά. Στη συνέχεια, ο ασθενής πρέπει να σκουπίσει καλά τα πόδια του, να φορέσει χοντρές κάλτσες και να ξαπλώσει να ξεκουραστεί.
«Το καλύτερο γιατρικό για το κρύωμα είναι το κουκούλωμα και ο ύπνος. Τα τέια και τα ζεστά ροφήματα κάνουν καλό, τονώνουν τον οργανισμό και φυσικά ο άρρωστος πρέπει να τρώει ελαφριές σούπιτσες με γνήσια, ελληνικά προϊόντα», συμβουλεύει η σοφή γιαγιά.
Από το...μενού της δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι εντριβές και οι βεντούζες. Εντριβές με θερμαντικές αλοιφές, με οινόπνευμα, με τσίπουρο, με λάδι και ακόμη πολλά υλικά έχουν ιδιαίτερα καταπραϋντικό αποτέλεσμα για τον ασθενή.
Ακόμη ένα πολύ διαδεδομένο γιατροσόφι είναι η τοποθέτηση βαμβακιού ποτισμένου σε οινόπνευμα κατά τη διάρκεια του ύπνου, που λέγεται ότι διώχνει το κρύωμα, όπως και οι βεντούζες, με ιδιαίτερη προσοχή, ωστόσο και από έμπειρα χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: