15 Φεβρουαρίου 2018

«Δημοκρατική» !!! μεταχείριση της Χρυσής Αυγής ζήτησε ο Θανάσης Λιακόπουλος

Σε συζήτηση με αφορμή την εκδήλωση μνήμης για την εκτέλεση 43 κατοίκων Αγίου Δημητρίου Πιερίας στις 23 Φεβρουαρίου 1943


-Χρησιμοποίησε τη ρήση που δεν είπε ποτέ ο Βολταίρος  «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»
-Είναι «ύβρις» για τους νεκρούς μας, η επίκληση του πρωτοκόλλου και της νομιμότητας τόνισε εκπροσωπώντας τους κατοίκους του Αγίου Δημητρίου ο Τάσος Γκρέμος
Μια προκλητική τοποθέτηση έκανε στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης ο πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. και δημοτικός σύμβουλος Αθανάσιος Λιακόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για τις εκδηλώσεις μνήμης προς τιμήν των εκτελεσθέντων κατοίκων Αγίου Δημητρίου Πιερίας.

Στις παραινέσεις της μειοψηφίας να μην κληθεί η Χρυσή Αυγή, αν και αυτό προβλέπεται στο πρωτόκολλο, ο δήμαρχος ανταπάντησε πως η πρόσκληση θα σταλεί σε όλα τα νομίμως εκλεγμένα κόμματα της Βουλής των Ελλήνων, πλην όμως δεν θα επιτραπεί η κατάθεση στεφάνων παρά μόνον στο ν εκπρόσωπο της Βουλής και τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, καθώς και στους πολιτιστικούς συλλόγους.
Ζητώντας το λόγο ο Αθανάσιος Λιακόπουλος, έκανε χρήση της αμφισβητούμενης (ως προς την πατρότητα) ρήσης του Βολταίρου « «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες»», λέγοντας πως δεν πρέπει να αποκλειστεί η Χρυσή Αυγή, καθώς αυτό δεν επιτρέπεται σε όσους υποστηρίζουν τη δημοκρατία. "Εμείς που είμαστε δημοκράτες, θα τους φιμώσουμε;" είπε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του. 
Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου των κατοίκων του Αγίου Δημητρίου Αναστάσιου Γκρέμου που ζήτησε το λόγο και χαρακτήρισε «ύβρη» για τους νεκρούς η πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στη συγκεκριμένη εκδήλωση μνήμης και δεν είναι ζήτημα πρωτοκόλλου ή νομιμότητας.

Σημείωση: Στον Βολταίρο αποδίδεται λανθασμένα η φράση «Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες». Στην πραγματικότητα η φράση αυτή γράφτηκε πρώτη φορά από την Evelyn Beatrice Hall στο βιογραφικό βιβλίο της The Friends of Voltaire

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Τσαλού 

Δεν υπάρχουν σχόλια: