12 Φεβρουαρίου 2018

Παγκόσμιο ρεκόρ Εφήβων ο Καραλής στο επί κοντώ

Μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων σημείωσε ο Εμμανουήλ Καραλής στο επί κοντώ με 5.78μ, στην πρώτη προσπάθειά του. Ο Έλληνας πρωταθλητής αρχικά υπερέβη τα 5.71μ καταρρίπτοντας την δική του περσινή κορυφαία επίδοση εφήβων στην Ελλάδα (5.70μ) και στη συνέχεια τα 5.78μ.

Το προηγούμενο παγκόσμιο εφήβων ήταν του Σουηδού Αρμάντ Ντουπλάντις με 5.75μ από τις 11 Φεβρουαρίου 2017 στη Νέα Υόρκη. Φυσικά ο Καραλής έπιασε και το όριο συμμετοχής στο παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ. Παράλληλα η επίδοση του Καραλή αποτελεί απόλυτο πανελλήνιο ρεκόρ Εφήβων, καθώς βελτιώνει και το 5.75μ του Κώστα Φιλιππίδη στον ανοιχτό στίβο.
Ο 19χρονος άλτης θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει τους αγώνες του την Τρίτη (13/2) στο μίτινγκ της Πράγας και την Πέμπτη (15/2) στο μίτινγκ του Τορούν, όπου θα έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμη υψηλότερα.
«Τώρα όλα αρχίζουν. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας σε ένα στάδιο όπου έχω καλές αναμνήσεις. Ημουν από καιρό σε καλή κατάσταση και ήξερα πως είμαι σε θέση να ανέβω ψηλά. Αυτός ήταν και ο λόγος που ήμουν και ψυχολογικά έτοιμος για κάτι τέτοιο", είπε ο νεαρός αθλητής και συμπλήρωσε: "Ο στόχος είναι πάντα να κοιτάω την τεχνική μου και να προσπαθώ για το καλύτερο. Αυτό συνεχίζουμε και τώρα. Σκύβουμε το κεφάλι και δουλεύουμε», είπε ο Καραλής μετά τον αγώνα του.
Η 2η  ημέρα των αγώνων του 32ου Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο ΣΕΦ, είχε εκτός από την κατάρριψη ενός παγκοσμίου ρεκόρ στην κατηγορία U20, Πανελληνίων ρεκόρ αλλά και επίτευξη τριών ακόμη ορίων συμμετοχής στο παγκόσμιο κλειστού του Μπέρμιγχαμ (1-4/3).
Ο Κώστας Δουβαλίδης έκανε το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Μπέρμιγχαμ στα 60μ εμπόδια κατά την 2η ημέρα των αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στο ΣΕΦ, αφού στον τελικό τερμάτισε δεύτερος με 7.69, πίσω από τον Κύπριο Μίλαν Τραίκοβιτς, ο οποίος με 7.55 σημείωσε νέο εθνικό ρεκόρ.
Η Ελισάβετ Πεσιρίδου στη δεύτερη κούρσα της στη σεζόν φρόντισε να τη συνδυάσει με καλή εμφάνιση και όριο για το Μπέρμιγχαμ. Η Κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια τερμάτισε σε 8.11 και βελτίωσε το 8.24 της φετινής σεζόν.
Η Μαρία Μπελιμπασάκη (Παναξιακός) μπορεί να έκανε μόλις την δεύτερη κούρσα της καριέρας της στα 200μ στον κλειστό στίβο, όμως, δεν είχε κανένα πρόβλημα να δείξει την φανταστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται.
Η έμπειρη αθλήτρια ήταν νικήτρια με 23.02 κάνοντας το νταμπλ μετά τη νίκη της και στα 400μ και έγινε η δεύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών στην Ελλάδα και πλέον κυνηγά την σπουδαία Κατερίνα Κόφφα.
Η Μπελιμπασάκη ολοκλήρωσε έτσι με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία της στη διοργάνωση. Δεύτερη με 24.38 ήταν η Ειρήνη Βασιλείου (ΓΕΗ) και τρίτη η Κυριακή Σαμάνη (Αίολος Μακ.) με 24.45 και ένα ακόμη ατομικό ρεκόρ.
Πρωταθλητής Ελλάδας στους άνδρες αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός με 50 βαθμούς και στις γυναίκες ο ΓΣ Κηφισιάς με 58.

Δεν υπάρχουν σχόλια: