22 Μαρτίου 2018

Δυναμική παρουσία της Ελλάδας με 100 οινοποιεία στη διεθνή έκθεση Prowein 2018

Περίπου 100 Ελληνικά οινοποιεία συμμετείχαν στη μεγαλύτερη έκθεση οίνων και ποτών στον κόσμο, στην Prowein 2018. Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ από τις 18 έως τις 20 Μαρτίου και προσέλκυσε περισσότερους από 6.800 οινοποιούς από όλο τον κόσμο και περίπου 60.000 εμπορικούς επισκέπτες.

Το εθνικό περίπτερο διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και φιλοξένησε οινοποιούς κυρίως των περιφερειών της Πελοποννήσου και Αττικής, αλλά και από όλη την Ελλάδα.
Για την ενίσχυση της προβολής της εθνικής συμμετοχής, o Enterprise Greece ανέλαβε τη χορηγία των μεγάλων βραβείων Meininger Award 2018, που διεξήχθησαν στο Intercontinental του Ντίσελντορφ. Οι 500 επαγγελματίες του κλάδου της Γερμανίας δοκίμασαν 30 ετικέτες γηγενών ποικιλιών του ελληνικού αμπελώνα.
Επίσης, υλοποιήθηκε σεμινάριο γευσιγνωσίας στο Meininger Pavilion με θέμα: Greek Whites: Ancient varieties and unique terroirs. Ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης παρουσίασε σε 40 επαγγελματίες, ανάμεσά στους οποίους ήταν Masters of Wine, sommeliers και αγοραστές, 10 λευκούς οίνους διαφορετικών στυλ από διάφορες οινικές περιοχές και ποικιλίες, όπως το Ασύρτικο, Μοσχοφίλερο, Ρομπόλα, Μαλαγουζιά και Σαββατιανό. Τέλος, ο Enterprise Greece εξασφάλισε το προνόμιο το ελληνικό κρασί να είναι το επίσημο κρασί του VIP Lounge αλλά και της VIB (Very Important Buyers) αίθουσας της Prowein 2018.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: