23 Μαρτίου 2018

Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821Ανδρέας Καρασαββίδης
Ήταν Μάρτιος του 1821 που μια χούφτα Έλληνες μας έδειξαν τον δρόμο προς την Ελευθερία.
Υψώνοντας την Γαλανόλευκη Σημαία σήμερα στα σπίτια μας,η σκέψη αυτόματα γυρνάει πίσω 197 ολόκληρα χρόνια.Γιορτάζουμε όλοι μας την διπλή εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Η Επέτειος αυτή μας θυμίζει την θέληση ενός ολόκληρου λαού για Ελευθερία και Ανεξαρτησία από τα δεσμά ενός αδίστακτου Οθωμανικού Κράτους,που με την βοήθεια του Θεού και της Παναγίας βρήκε το θάρρος και την δύναμη να ελευθερωθεί τότε από τον Τούρκικο ζυγό.
Σήμερα σαν άλλο 1821 μετά τις τόσες συνεχιζόμενες Τουρκικές προκλήσεις το μήνυμα της Εθνεγερσίας είναι πραγματικά τόσο πολύ επίκαιρο.
Σήμερα στην Τουρκία είναι αιχμάλωτοι δύο Έλληνες στρατιωτικοί χωρίς να υπάρχει στην πραγματικότητα κάποιος σοβαρός λόγος,
Ο μόνος λόγος, είναι η επίδειξη δύναμης σαν άλλοτε της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα.
Με αφορμή αυτή τη σημαντική ημέρα τόσο για τη Χριστιανοσύνη όσο και για τους Έλληνες, με πίστη στο Θεό, Ενότητα, Ομοψυχία και Σεβασμό στις αξίες των προγόνων μας και στις Αξίες του Έθνους μας, καλούμαστε με ισχυρή βούληση να συμβάλουμε στην Αναγέννηση της πατρίδας μας.
Το οφείλουμε στο όνομα των διαχρονικών θυσιών του Ελληνικού λαού.
Άλλωστε, ο Ελληνικός λαός έχει αποδείξει πολλές φορές ότι σε δύσκολες στιγμές δυναμώνει και παλεύει ενωμένος για να διαφυλάξει την Εθνική του αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία.
Εύχομαι Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες και με Υπερηφάνεια, Σεβασμό και Συγκίνηση να υψώσουμε τη γαλανόλευκη και να προσέλθουμε στην παρέλαση αποτίοντας φόρο τιμής και ευγνωμοσύνης στους Ήρωες του 1821.


*Ανδρέας Καρασαββίδης
Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότη
τας Κατερίνης
Νέα Εποχή για την Κατερίνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: