23 Μαρτίου 2018

…Είς Μνήμην

Δημητρίου Κυριακού
Αυτή η Μεγάλη Τεσσαρακοστή ήταν τόση διαφορετική…
Στο ξεκίνημά της, την Μεγάλη Δευτέρα του 2018 το άγγελμα της κοιμήσεως του φίλου, γείτονα και συμμαθητή Τάκη Κυριακού έπεσε ως κεραυνός. Από την πρώτη στιγμή γνώριζα για τον αγώνα, που έδωσε με τόση γενναιότητα, αποφασιστικότητα, βεβαιότητα θα έλεγα για την νικηφόρα έκβαση όπως όλοι μέσα μας θέλαμε να πιστεύουμε!
Ο Τάκης σε καμμιά στιγμή δεν έδειξε ολιγοπιστία, αδυναμία, έλλειψη εμπιστοσύνης στον Θεό. Δεν δυσανασχέτησε γι’αυτό που τον βρήκε. Το πάλεψε γενναία αλλά, … αλλιώς επέτρεψε ο Κύριος και Θεός μας.

Με αφορμή το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο που θα γίνει το Σάββατο 24 Μαρτίου στον Ι.Ν.Τιμίου
Σταυρού Κατερίνης σκέφθηκα να γράψω δυο λόγια για τον παιδικό μου φίλο Τάκη. Περάσαμε αξέχαστα παιδικά χρόνια στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο και «ατέλειωτα» παιχνίδια στους δρόμους της γειτονιάς μας και στα σπίτια μας. Χωρίσαμε προσωρινά εγώ για το Πολεμικό Ναυτικό, ο Τάκης στις Σπουδές του και ξαναβρεθήκαμε το καλοκαίρι του 2002 όταν οι δύο μας πήγαμε και καταθέσαμε φάκελο με 1000 υπογραφές (που συνέλλεξαν ευσεβείς Χριστιανοί) στον πρώην Μητροπολίτη Κίτρους και πολυσέβαστο γέροντα μας Αγαθόνικο με το αίτημα δημιουργίας Νέου Ναού στην Κατερίνη στην περιοχή μας. (περιοχή Μαρτίου). Με τις υπογραφές αυτές ο Μητροπολίτης μας αιτήθηκε και πήρε από τον τότε Δήμαρχο Ι. Αμοιρίδη τον χώρο για την δημιουργία Νέου Ναού. Έτσι λοιπόν τον Ιούνιο του 2004 ορίστηκε η 12 μελής Ερανική Επιτροπή με Πρόεδρο τον μακαριστό π.Αθανάσιο Τσικόπουλο και ξεκίνησε να υλοποιείται η δημιουργία του Ναού μας. Από τότε είμαστε πάντα μαζί σε όλες τις δράσεις του Νέου μας Ναού που θεμελιώθηκε την 22-11-2004 για τελέστηκε η πρώτη Θεία Λειτουργία την 14-9-2006.



Από την θέση του ως Διεθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης συνεργαστήκαμε στενά σε κάθε χρονιά εντάσσοντας Μουσικά σχήματα και Σύνολα σε κάθε νέο πρόγραμμα της Σχολής Γονέων Κατερίνης. Μάλιστα την ίδια χρονιά το 2010-2011 βραβευτήκαμε και οι 2 από το Επιμελητήριο Πιερίας και μου λέει χαρακτηριστικά: «Μαζί στα δύσκολα, μαζί και στις Χαρές».
Τελευταία Συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο ήταν την Δευτέρα 26 2-2018 μια εβδομάδα μετά την κοίμηση του. Έτσι λοιπόν αφιερώσαμε όλη την εκδήλωση στον αείμνηστο Δημήτρη Κυριακού. Δείτε το αφιέρωμα στον Δημήτρη από το 20:10 λεπτό μέχρι το 26:30 εδώ: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=CmWZslKWOdo

Καλή Αντάμωση αγαπητέ φίλε. Καλή δύναμη στην σεβαστή Οικογένεια σου.


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Κορομπίλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: