26 Μαρτίου 2018

Ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Κατερίνης για το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα


Το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα που τέθηκε στις 22/3/2018 σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ορισμένες παράλογες και ανεφάρμοστες διατάξεις, η ψήφιση των οποίων αντί να δώσει λύσεις, θα δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων που θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα. 

Οι κ. Τσιρώνης και Αποστόλου, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρούν να επιβάλλουν μεταξύ άλλων τελείως αυθαίρετα τη στείρωση κάθε σκύλου και γάτας, σε μία πρωτοφανή εκτροπή από τη λογική αλλά και τους κανόνες ευζωίας των ζώων.

Σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, αντί να γίνονται κινήσεις προς ανακούφιση των πολιτών, βλέπουμε δυστυχώς να προκαλείται αναίτια αναστάτωση ακόμη και σε ζητήματα τα οποία δεν επιβάλλονται έξωθεν, αλλά αποτελούν πρωτοβουλία αποκλειστικά της Κυβέρνησης.

Ο Σύλλογος μας παρακολουθεί από κοντά το νομοσχέδιο για τα δεσποζόμενα ζώα. Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τη ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ, το επιστημονικό προσωπικό της οποίας μελετά από την πρώτη μέρα το νομοσχέδιο των πενήντα δύο σελίδων, με σκοπό να εντοπιστούν όλες οι αμφισβητούμενες προτεινόμενες διατάξεις και να κατατεθούν έγκαιρα οι θέσεις μας στη δημόσια διαβούλευση, η οποία λήγει στις 20/4/2018.

O Πρόεδρος             Λάζος Χρήστος 

Ο Γεν. Γραμματέας   Γαλανόπουλος Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια: