7 Μαρτίου 2018

Φεστιβάλ Ακαδημιων του ΟΠΑΠ στον Βόλο με την συμμετοχή της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή 1350 παιδιών και 3000 γονέων – συνοδών πραγματοποιήθηκε στο Πανθεσσαλικό στάδιο του Βόλου την Κυριακή 4 Μαρτίου, η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.
Στο φεστιβάλ που αφορούσε στην ευρύτερη περιοχή των νομών Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Φωκίδας ,Φθιώτιδας, ,Πιερίας και Θεσν/κης έδωσαν δυναμικό παρόν 20 ακαδημίες:
Ακολουθώντας πιστά τη φιλοσοφία του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ, όλες οι δραστηριότητες, στο πλαίσιο των φεστιβάλ, προωθούν με τον πιο ευχάριστο τρόπο το ευ αγωνίζεσθαι, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα. Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας αγώνων ποδοσφαίρου χωρίς σκορ ,αγωνίστηκαν ως παραολυμπιακοι αθλητές στο μποτσια, το βόλεϊ καθιστών, το τρέξιμο και την άρση βαρών και συμμετείχαν ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων όπως τοξοβολία, ταε κβοντο, Ξιφασκία ,πυγμαχία και ελληνορωμα
κη παλη .Επίσης έπαιξαν σκάκι,ζωγράφισαν και έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες. Παράλληλα, οι γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος ομιλίες και σεμινάρια για θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών.

Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ
Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών. Με βασικό μήνυμα «Σήμερα Αθλητές – Αύριο Καλύτεροι Άνθρωποι» το πρόγραμμα στοχεύει στην προσέλκυση ακόμη περισσότερων παιδιών και την ανάδειξη του εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού ρόλου του αθλητισμού, συμβάλλοντας στη δημιουργία γερών θεμελίων για το μέλλον του αθλητισμού στη χώρα μας.
    Οι ακαδημίες επωφελούνται από το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει:
  • Επιστημονική υποστήριξη από ειδικευμένους παιδιάτρους, παιδοψυχολόγους και διατροφολόγους
  • Προπονητικές κατευθύνσεις για τις συγκεκριμένες ηλικίες με βάση τα διεθνή πρότυπα της UEFA και της FIFA
  • Υψηλής ποιότητας προπονητικό υλικό
  • Ασφαλιστική κάλυψη καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων και των αγώνων, καθώς και για μία ώρα πριν και μία μετά
  • Συμμετοχή σε ποδοσφαιρικά τουρνουά με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό .

Δεν υπάρχουν σχόλια: