23 Μαρτίου 2018

Φιλική ήττα για την Ελλάδα από την Ελβετία

Με ήττα ξεκίνησε η ανανεωμένη Εθνική ομάδα την προετοιμασία της ενόψει του νεοσύστατου UEFA Nations League, καθώς ηττήθηκε με 1-0 από την Ελβετία σε φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ.

Το πρώτο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό και δημιουργήθηκαν καλές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες. Στο 12' η Ελλάδα έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Φορτούνης δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος των αμυντικών της Ελβετίας και το σουτ που επιχείρησε κατέληξε ελάχιστα άουτ. Στο 41' οι Ελβετοί άγγιξαν το γκολ, αλλά η προσπάθεια του Εμπολό σταμάτησε στο δοκάρι. 
Στην επανάληψη η Ελβετία συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και μάλιστα κατάφερε η πίεση να αποδώσει καρπούς. Στο 59' σε ωραία αντεπίθεση ο Σεφέροβιτς έβγαλε τη σέντρα και ο Τζεμαϊλί με «ψαλιδάκι» έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κι έκανε το 1-0.
Στο 72', η Ελβετία έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει ξανά, όταν ο Σερ με το αριστερό αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής. Η μοναδική αξιόλογη φάση για την Ελλάδα στο β' μέρος ήρθε στο 76', με τον Χριστοδουλόπουλο να κάνει το γύρισμα από δεξιά, τον Φορτούνη να σουτάρει από καλή θέση, αλλά να στέλνει τη μπάλα απελπιστικά άουτ. 
Επόμενο τεστ για την ομάδα του Μίχαελ Σκίμπε την ερχόμενη Τρίτη (27/3) με αντίπαλο την Αίγυπτο στην Ελβετία.
Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης (63' Μπακάκης), Παπασταθόπουλος, Μανωλάς (79' Σταφυλίδης), Ρέτσος, Ζέκα, Σάμαρης (73' Κουρμπέλης), Μπακασέτας, Δώνης (63' Χριστοδουλόπουλος), Φορτούνης (75' Πέλκας), Μήτρογλου (73' Κουλούρης).
ΕΛΒΕΤΙΑ (Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχτσταϊνερ (61΄Λανγκ), Ακάντζι, Σερ, Ροντρίγκεθ (80' Φράι), Τζάκα, Φρόιλερ (61' Ζούμπερ), Τζεμαϊλί, Μπεχράμι (61' Φερνάντες), Εμπολό (73' Ομπερλίν), Σεφέροβιτς (61' Γκαβράνοβιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια: