6 Μαρτίου 2018

Τρελαθήκανε στη φωτογράφιση

Γράφει η Κατερίνα Τσαλού 

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξανά στην Πιερία. Δεν θυμάμαι ποτέ να είχαμε τόσο υψηλή εκπροσώπηση και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην Πιερία.


Με δόξα και τιμή υποδέχθηκαν στον ιστορικό Κολινδρό τον Προκόπη Παυλόπουλο για τις εορταστικές εκδηλώσεις.  Τρελαθήκανε στη φωτογράφιση. Όσοι δεν πρόκαναν στο Λιτόχωρο του έδωσαν και κατάλαβε στον Κολινδρό.

Τρελή η ταλαιπωρία των δημοσιογράφων. Φαγαμε πόρτα κανονικά και με το νόμο τόσο στον Ιερό Ναό όσο και στην τελετή Ααναγόρευσης του Προέδρου σε Επίτιμο Δημότη Πύδνας Κολινδρού. 

Ηλίαση πάθαμε να ξεροσταλιάζουμε απ’εξω. 

Εγώ ξέρω, πως όταν δεν είναι σε θέση να «ελέγξεις» κάτι, ρίχνεις μια γενική απαγόρευση και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 

Ας ζητούσαν να διαπιστευτούμε αν ήταν τόσο αυστηρά τα πράγματα. 

Επίσης να σημειώσω ότι έχουμε καλύψει κι άλλους Προέδρους Δημοκρατίας κατά τις επισκέψεις τους στην Πιερία. Τέτοια πόρτα, πρώτη φορά. 

Τέλος οι επαναστάσεις.  Κεφάλια μέσα.

Πάμε στην επικαιρότητα. Τη φαιδρή της πλευρά πρώτα. Δεν θέλω αλλά με γαργαλάει η είδηση. Ο λόγος για τον βουλευτή της Ν.Δ. στο νομό Λακωνίας, Αθανάσιο Δαβάκη.
Η συγνώμη του άργησε μια μέρα, υπαγορεύτηκε από το κόμμα του αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.
Είναι λυπηρό πραγματικά, στην προσπάθειά τους οι πολιτικοί να γίνουν αρεστοί στο όποιο ακροατήριο και να κερδίσουν ψηφαλάκια να κάνουν αυτού του είδους τις άκρως ρατσιστικές δηλώσεις.
Τι είπε: «Όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. (…) Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

Εγώ απαγορεύω σε οποιονδήποτε από αυτούς κι αν έχετε κανάν γνωστό να του το πείτε αν με ψηφίζει να μην με ξαναψηφίσει. Από τους αθίγγανους. Να μην με ψηφίσουν εμένα»

Λίγες ώρες αργότερα και προφανώς μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το θόρυβο που ξέσπασε ο ίδιος άνθρωπος δήλωνε: «Οι επίμαχες δηλώσεις μου έγιναν στο πλαίσιο δημόσιας συζήτησης σε χωριό της Λακωνίας σχετικά με τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην περιοχή. Τα περιστατικά αυτά έχουν ενταθεί σε συχνότητα και βαρύτητα τους τελευταίους μήνες, με χαρακτηριστικότερα τις βίαιες ληστείες μετά ξυλοδαρμού σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων, όπως η πρόσφατη ληστεία 82χρονης γυναίκας. Προκαλεί δε μεγάλη λύπη κι ανησυχία η εμπλοκή ανηλίκων σε τέτοια περιστατικά, τα οποία έχουν καταγραφεί στα ΜΜΕ.
Σε αυτά και μόνο αναφερόμουν.
Πάνω στην ένταση της στιγμής κατέφυγα σε κάποιες γενικεύσεις οι οποίες δεν εκφράζουν ούτε εμένα, ούτε φυσικά το κόμμα στο οποίο ανήκω. Για τις αναφορές αυτές θέλω να εκφράσω τη λύπη μου και να ζητήσω συγνώμη από όσους έθιξα.
Να τον χαίρεστε.

Είμαστε στη Ν.Δ. ακόμη. Γαλάζιος πυρετός στην παράταξη. Πέφτουν ονόματα για την προεδρία της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας.

Εσωκομματικές εκλογές στις 13 Μαΐου και πολλοί μαθαίνω οι μνηστήρες για την Νομαρχιακή Οργάνωση.

Σας αποχαιρετώ.
Καλή Άνοιξη να ευχηθώ και καλά μυαλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: