13 Μαρτίου 2018

Προανακριτική Novartis: Διαβιβάστηκαν δύο επιστολές της εταιρίας στον Σαμαρά

Συμπληρωματικά στοιχεία αναφορικά με την υπόθεση Novartis διαβιβάστηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη. 

Στα στοιχεία περιλαμβάνονται δύο επιστολές της Novartis στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που αφορούν ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης. 
Η μια επιστολή, με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2014, αφορά μνημόνιο συνεργασίας για φαρμακευτική δαπάνη, και εκεί η Novartis δηλώνει ότι είναι ανάμεσα στις εταιρείες εκείνες που συγκροτούν το «think tank» για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.
Στα στοιχεία που διαβιβάστηκαν στη Βουλή περιλαμβάνεται, επίσης, ιδιόχειρο σημείωμα, σε χαρτί που φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο αναγράφεται το τηλέφωνο στελέχους της ΝΔ. 
Τα στοιχεία αυτά έχει προσκομίσει η προστατευόμενη μάρτυρας, Αικατερίνη Κελέση, και έχει δηλώσει ότι το πήγε στην εταιρεία ο κ. Φρουζής, την επομένη της συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. 
Στη Βουλή διαβιβάστηκε και CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis.
Στην Επιτροπή ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Στην ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης είναι προγραμματισμένη απόψε η αυτοπρόσωπη παρουσία του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, μετά από σειρά ενστάσεων και αιτημάτων, με δύο έγγραφά του προς την επιτροπή. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, ο Ευ.Βενιζέλος προσέρχεται και για τη παροχή εξηγήσεων ως εξεταζόμενο πρόσωπο.
Αίτημα για κλήση μαρτύρων από τη ΔΗΣΥ
Επίσης, το μέλος της ειδικής επιτροπής και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, με επιστολή του προτείνει να κληθούν ως μάρτυρες, ο Κωνσταντίνος Φρουζής, πρώην αντιπρόεδρος της Novartis, η κ. Suzanne Kohout, σημερινή πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Novartis, και οι μάρτυρες που αναφέρονται στη δικογραφία με κωδικό όνομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: