26 Μαρτίου 2018

Super League: Δεν αλλάζει η ποινή υποβιβασμού για τη μη αδειοδότηση

Ο κλοιός του υποβιβασμού στένεψε κι άλλο για τον Παναθηναϊκό, καθώς μία από τις ελπίδες των «πρασίνων» για να τον αποφύγουν αποδείχθηκε φρούδα. Η ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση στο σημερινό Δ.Σ. της Super League για να αλλάξει η ποινή του υποβιβασμού σε περίπτωση μη αδειοδότησης κάποιας ΠΑΕ, όμως δε συγκέντρωσε το απαιτούμενο ποσοστό των 3/4 των ΠΑΕ (12 στις 16) και απορρίφθηκε.

Υπέρ της αλλαγής ψήφισαν οι, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λάρισα, Ατρόμητος, Λαμία, Πανιώνιος, κατά οι ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννενα, Πλατανιάς, παρούσα δήλωσε η Ξάνθη, λευκό επέλεξε η Κέρκυρα και απείχε ο Λεβαδειακός. Έτσι, ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να υποβιβαστεί μιας και έχει τις μεγαλύτερες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις.

Το ίδιο δύσκολη είναι η κατάσταση και για τις ομάδες που δεν έχουν εξασφαλίσει τηλεοπτικό συμβόλαιο και αδυνατούν να παρουσιάσουν πλάνο βιωσιμότητας, ελλείψει των εγγυημένων εσόδων που είχαν με την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την κατάθεση των φακέλων στην Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ περατούται στις 31 Μαρτίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: