15 Απριλίου 2018

Η πρόγνωση του καιρού 15/4/2018

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένονται για σήμερα στη χώρα σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ.
Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις, τοπικά 8 μποφόρ στο Ιόνιο. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις βαθμιαία κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί μεταξύ 14 και 24 βαθμών Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται αραιές νεφώσεις βαθμιαία κατά σταδιακά πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και την Θράκη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά ανατολικοί-βορειοανατολικοί τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 24 βαθμούς Κελσίου. Στην δυτική Μακεδονία η ελάχιστη τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο ανατολικοί-νοτιοανατολικοί τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 27 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 23 και στην Κρήτη τοπικά έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Βαθμιαία αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα βόρεια βορειοανατολικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 ως 24 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: