23 Απριλίου 2018

Ο Δήμος Κατερίνης μέγας συνδιοργανωτής του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου

Την ολόθερμη και ολόπλευρη συμπαράσταση του Δήμου Κατερίνης στα δρώμενα του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2018, επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, στη διάρκεια της εποικοδομητικής συνάντησης του με τη διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του πρώτου πολίτη της Πιερικής πρωτεύουσας, την Κυριακή 22 Απριλίου 2018.

Ο κ. Χιονίδης αφού καλωσόρισε το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού, αναφέρθηκε στη διαχρονική πορεία του Φεστιβάλ Ολύμπου και επισήμανε: «Είχα τη χαρά και την τιμή να αποτελώ και εγώ μέρος της προσπάθειας, ως ιδρυτικό μέλος, έτσι ώστε με πολύ μεράκι να δημιουργήσουμε τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. Το Φεστιβάλ Ολύμπου που αναδείχθηκε από τον αείμνηστο Κλέαρχο Γώττα, καθώς και την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, στη συνέχεια εξελίχθηκε σε έναν αξιοζήλευτο Οργανισμό. Θεωρώ ότι πετύχαμε ο θεσμός αυτός να αποτελεί την πολιτιστική Επίδαυρο της Βόρειας Ελλάδας. Ως Δήμος Κατερίνης γνωρίζετε καλά ότι δεν πραγματοποιήσαμε τους θερινούς μήνες το λεγόμενο πολιτιστικό καλοκαίρι ή παρόμοιες εκδηλώσεις, σεβόμενοι τις επιλογές του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες. Σας γνωρίζω ότι στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες σας με τον τρόπο που εσείς κρίνετε. Ακόμα στη διάθεσή σας θα βρίσκονται οι πολιτιστικοί μας και ιστορικοί χώροι, οι υποδομές μας και βέβαια πέρα της ηθικής υποστήριξης θα λάβετε από πλευράς μας και γενναία χρηματοδότηση. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και στο 47ο Φεστιβάλ Ολύμπου.»

Απαντώντας ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, τόνισε: «Με τη νεοεκλεγείσα διοίκηση πορευόμαστε στην 47η χρονιά του Φεστιβάλ. Οι καιροί είναι ασφαλώς δύσκολοι και σήμερα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να πετύχουμε. Θεωρούμε ότι ο Δήμος Κατερίνης πρέπει να ηγείται των συνδιοργανωτών. Η συμμετοχή σας ανοίγει τους ορίζοντες και τις προοπτικές μας και με τη συνεργασία σας διανοίγεται επιπρόσθετα και η υποστήριξη και άλλων φορέων άλλα και φορέων του ιδιωτικού τομέα.

Φέτος φιλοξενούμαι ως τιμώμενη χώρα την Τσεχία, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων βρίσκεται στο τελικό στάδιο, που είναι ένα πρόγραμμα ανάλογο με το αντίστοιχο της Επιδαύρου και το οποίο θα πρωτοπαρουσιάσουμε στις 4 Ιουνίου 2018 στο μουσείο της Ακρόπολης πάντα με τη συνεργασία του καθηγητή Δημητρίου Παντερμαλή.

Αφού σας ευχαριστήσω για τη συνεργασία και στήριξη που μας ικανοποιεί απόλυτα, σας υπενθυμίζω ότι το Φεστιβάλ Ολύμπου συγκαταλέγεται μεταξύ των τριών κορυφαίων του Ελλαδικού χώρου και ότι μαζί θα καταξιώσουμε το θεσμό που ανήκει σε όλη την Πιερία αλλά και ο οποίος αποτελεί υπόθεση όλων μας.»

Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Οδυσσέας Μανωλόπουλος αναφερόμενος στη συνεργασία, είπε: «Ο Δήμος Κατερίνης, ο κεντρικός Δήμος της Πιερίας πρέπει να αποτελεί το σημείο αναφοράς του Φεστιβάλ Ολύμπου και να φιλοξενεί στον γεωγραφικό του ορίζοντα σημαντικές παραστάσεις. Είναι επιβεβλημένο να αξιοποιήσουμε όλους τους πολιτιστικούς του χώρους σε μια αμφίδρομη σχέση με τους δημότες. Συμφωνώ με την πρόταση του συναδέλφου στη διοίκηση, Περικλή Χατζηγιάννη, να αναδείξουμε μέσω εκδηλώσεων του Φεστιβάλ την μεγάλης αρχαιολογικής αξίας πόλη των αρχαίων Μακεδόνων που βρίσκεται στην Κατερίνη και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Πλατανόδασους. Νοιώθω ικανοποιημένος από την τοποθέτηση του κ. Χιονίδη και τον ευχαριστώ πολύ.»

Στην τοποθέτησή του το ιστορικό στέλεχος του Φεστιβάλ Ολύμπου, Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, τόνισε: «Πάντα νοιώθω συγκίνηση αναφερόμενος στο ξεκίνημα του Φεστιβάλ το οποίο υπηρετώ από τη δημιουργία του μέχρι σήμερα. Επί πολλά χρόνια συνεργάστηκα με τον τότε έφορο Φεστιβάλ της Ε.Π.Μ. Κατερίνης και σημερινό Δήμαρχο, Σάββα Χιονίδη. Με ικανοποίηση βλέπω ότι ο κ. Χιονίδης υποστηρίζει και σήμερα με πολύ αγάπη αυτό το αξιόλογο δημιούργημα και μάλιστα με τον θεσμικό του ρόλο. Συνεχίζουμε δυναμικά όλοι μαζί.»

Από πλευράς διοίκησης ΟΡ.ΦΕ.Ο. στην καθόλα εποικοδομητική συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος Νικόλαος Πασχαλούδης και τα μέλη Χάιδω Παπαχατζή, Γεώργιος Σαμαλής και Περικλής Χατζηγιάννης. Από πλευράς Δήμου Κατερίνης ήταν παρόντες ο γενικός γραμματέας Βαλάντης Θεοδώρου και ο ειδικός συνεργάτης Μανώλης Χρυσοστάλης καθώς επίσης και ο επικοινωνιολόγος Λευτέρης Μωυσιάδης.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: