1 Απριλίου 2018

Γ. Καλλιάνος: Άστατος ο καιρός τη Μ. Εβδομάδα - Ερωτηματικά για Ανάσταση και Πάσχα

Καλός θα είναι ο καιρός μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη, ενώ πιθανές είναι οι βροχοπτώσεις τη Μεγάλη Παρασκευή.

Από σήμερα σταδιακά θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα, καθώς θα εκτοπιστεί η σκόνη, ενώ οι βροχοπτώσεις θα σταματήσουν έως το βράδυ. Αυτό θα ισχύσει και τη Μ. Δευτέρα, όταν θα εκδηλωθούν λίγες τοπικές βροχές, εξασθενημένες, κυρίως στην κεντροανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν κατά τη διάρκεια της πρώτης ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδας σημαντικά και δεν θα προκαλούν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.
Αναλυτικά η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου για τη Μεγάλη Εβδομάδα:
Σχετική ψύχρα έως και τη Μ. Τρίτη
Βέβαια, μια σχετική ψύχρα έως και τη Μεγάλη Τρίτη θα επικρατήσει (ιδιαίτερα νωρίς το πρωί και το βράδυ), ωστόσο ο καιρός θα είναι πολύ βελτιωμένος και γενικά τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πολύ μεγάλα.
Περαιτέρω άνοδος του υδράργυρου μέχρι και τη Μ. Πέμπτη
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο καιρός θα διατηρηθεί καλός μέχρι και τη Μεγάλη Πέμπτη. Τα διαστήματα με ανοίγματα στον ουρανό θα είναι μεγάλα, οι άνεμοι γενικά εξασθενημένοι και οι θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Φαίνεται ότι στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 25 βαθμούς Κελσίου κατά μέσο όρο, ενώ τοπικά δεν αποκλείεται και λίγο παραπάνω.
Πιθανότητα βροχοπτώσεων τη Μ. Παρασκευή
Αν δεν αλλάξει κάτι και διατηρηθούν τα υπάρχοντα στοιχεία, από τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα καταστεί άστατος κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, δηλαδή κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές ασθενούς έως και μέτριας εντάσεως σε μεγάλο μέρος της χώρας.
Γρίφος η εξέλιξη του καιρού για τη συνέχεια
Το Μ. Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η πιθανότητα κατά περιόδους να επιμείνουν κάποιες τοπικές βροχές, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ποια θα είναι η εξέλιξη του καιρού για εκείνες τις ημέρες λόγω του ότι έχουμε ακόμη μπροστά μας 6-7 ημέρες. Εκτιμώ πως όλα θα ξεκαθαρίσουν περί τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας. 

 thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: