16 Απριλίου 2018

Ηλεία: Σε χαράδρα μαίνεται η πυρκαγιά - Σηκώθηκαν δύο καναντέρ

Σε ύφεση βρίσκονται τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές Φρίξα, Σκυλλουντία και Καλυβάκια της Ηλείας, που απείλησαν χθες κατοικημένες περιοχές καθώς μέσα στη νύχτα μειώθηκε σημαντικά η ένταση των ανέμων, επιτρέποντας στις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρήσουν αποτελεσματικά και να απομακρύνουν τις φλόγες από τις αυλές των σπιτιών.

Πλέον η φωτιά έχει περιοριστεί σε χαράδρα για την κατάσβεσή της επιχειρούν συνολικά 60 πυροσβέστες, ενώ με το πρώτο φως σηκώθηκαν και κατευθύνονται στην περιοχή δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη καναντέρ, που είχαν τεθεί από χθες σε ετοιμότητα.
Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας- Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, επιβεβαίωσε πως τα μέτωπα βρίσκονται σε ύφεση, ενώ ενθαρρυντικό είναι πως πριν λίγη ώρα στην περιοχή ξεκίνησε να βρέχει.
Αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, ώστε να υπάρξει ο καλύτερος δυνατός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Φρίξα και με τους δυνατούς ανέμους εξαπλώθηκε δυτικότερα, φτάνοντας το βράδυ στο κατώφλι των σπιτιών της Σκιλλουντίας. Επίσης, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν τις φλόγες στην περιοχή της Σπιάντζας, κοντά στον Πύργο.

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: