16 Απριλίου 2018

Επίσκεψη στελεχών κατασκήνωσης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος στην Κατερίνη

Την Πέμπτη 12 Απριλίου πενήντα νέες, στελέχη των εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, συνοδευόμενες από τον υπεύθυνο Ιερέα των περιόδων κοριτσιών π. Βασίλειο Αδάμ, πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή σε προσκυνήματα της Πιερίας.
Αρχικά επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης Κολινδρού, όπου η γερόντισσα Σιλουανή τους υποδέχθηκε και μίλησε κατάλληλα. Κατόπιν μετέβησαν στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κολινδρού και στο παρακείμενο λαογραφικό μουσείο, όπου ο εφημέριος π. Παναγιώτης Τιμαμόπουλος τους ξενάγησε, αναφερόμενος στην ιστορία της περιοχής και τους πνευματικούς θησαυρούς που σώζονται.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος παρέθεσε γεύμα στα στελέχη των Κατασκηνώσεων καλωσορίζοντάς τους με θερμά λόγια και τους μίλησε για τα προσκυνήματα της Πιερίας δίδοντας ευλογίες σε όλους. Κατά τη διάρκεια του γεύματος μάλιστα δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν με στελέχη των Κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεως Κίτρους και να ανταλλάξουν απόψεις πάνω σε κατασκηνωτικά θέματα, ενώ ακολούθησε και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα.

Κατά την επιστροφή τους στο Βόλο, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω, όπου προσκύνησαν το Ιερό Λείψανο του Αγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: