15 Απριλίου 2018

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Φρίξα Ηλείας - Σε τρία "μέτωπα" η φωτιά

Δύσκολη προμηνύεται η αποψινή νύχτα στη Φρίξα Ηλείας, αφού η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα μαίνεται ανεξέλεγκτη, με την ένταση των ανέμων να εξακολουθεί να κυμαίνεται γύρω στα 8 μποφόρ, ακόμη και μετά τις 10 το βράδυ.

Αυτή την ώρα μαίνονται τρία πύρινα μέτωπα στην περιοχή και συγκεκριμένα, εκτός απ' αυτό της Φρίξας, στα Καλυβάκια και τη Σκιλλουντία. Ειδικά στο τελευταίο χωριό η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη αφού οι φλόγες απείλησαν τα σπίτια. Ένα σπίτι άρπαξε φωτιά, όμως χάρη στην επέμβαση της Πυροσβεστικής έσβησε και ο κίνδυνος για την ώρα φαίνεται να απομακρύνεται.
Ωστόσο, ζητήθηκε απ' τους κατοίκους να εκκενωθεί το χωριό και η αστυνομία συνέστησε τουλάχιστον να συγκεντρωθούν στο προαύλιο της εκκλησίας στο κέντρο του χωριού. Όμως σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι κάτοικοι δεν φαίνεται να υπακούν.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό, ζητήθηκε απ' τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη να είναι σε ετοιμότητα το πρωί δύο Καναντέρ, σε περίπτωση που χρειαστεί να συνδράμουν στην κατάσβεση.
Συνολικά επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα.
Την ίδια στιγμή, το πύρινο μέτωπο στο Κακοτάρι που ήταν σχετικά κοντά στην Αρχαία Ολυμπία έχει ελεγχθεί, ενώ στην Ανδρίτσαινα παραμένει σε εξέλιξη με πολύ καλύτερη εικόνα όμως, όπως επίσης στην Ποταμιά Μεγαλόπολης Αρκαδίας, όπου επιχειρούν 14 οχήματα με 38 πυροσβέστες και δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα.
Απ' το πρωί στον νομό Ηλείας οι πυροσβέστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν διάφορες εστίες φωτιάς, από την Ζαχάρω μέχρι την Ανδρίτσαινα κυρίως καίγοντας καλάμια και ξερά χόρτα.
Μέτρα έχουν ληφθεί και για τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, αν και για την ώρα δεν φαίνεται να διατρέχει κάποιο κίνδυνο.
Με πληροφορίες από patrisnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: