14 Απριλίου 2018

Προσοχή τι λατρεύουμε

Κάθε λίγο έρχονται στο φως νέες ανακαλύψεις σε σχέση με τη Βίβλο. Άλλες έχουν σχέση με την παλαιότητα διαφόρων χειρογράφων, τμημάτων της Βίβλου, άλλες αφορούν τοποθεσίες και πρόσωπα.

 Πριν μερικά χρόνια διαβάσαμε ότι, «βρέθηκε ένας ξεχασμένος πάπυρος ηλικίας 1.200 ετών που εξιστορεί τη σταύρωση του Ιησού με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο από αυτόν που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα!» 

Πριν καιρό πολύς λόγος έγινε για την ανακάλυψη της λειψανοθήκης του Ιακώβου, αδελφού του Ιησού. Χαραγμένη στο οστεοφυλάκιο (1οςαιώνας μ.Χ.), που βρέθηκε στην Ιερουσαλήμ, είναι μια επιγραφή στην αραμαϊκή:»ΙΑΚΩΒΟΣ, ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ, ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ». 

Τελικά δεν ξέρουμε αν αποδείχτηκε η γνησιότητα της επιγραφής. Ακόμη κι αν βεβαιωθεί η γνησιότητα της, ελπίζουμε να μην προστεθεί ακόμη ένα λείψανο στο οποίο θα καταφεύγουν πολλοί, απλώς για να το προσκυνήσουν. Παρατηρείται ότι πάρα πολλοί προσφέρουν περισσότερη τιμή και λατρεία στα υποκατάστατα του Θεού, παρά στον ίδιο τον Θεό. 

Η λατρεία και η προσκύνηση ανήκουν δικαιωματικά μόνο στον Τριαδικό Θεό. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός είπε στη Σαμαρείτισσα ότι ο Θεός είναι Πνεύμα και αυτοί που Τον προσκυνούν πρέπει να το κάνουν «έν Πνεύματι και Αληθεία» (Ιωάν.4:23).

Ανεξάρτητα όμως από τη γνησιότητα των διαφόρων σημαντικών ιερών αντικειμένων, η πίστη μας δεν είναι αόριστη και μετέωρη και δεν στηρίζεται σ’ αυτά, αλλά μόνο στον Θεόπνευστο Λόγο του Θεού, την Βίβλο. 
Η εξιστόρηση  των γεγονότων της Βίβλου δεν μπορεί ν’ αμφισβητηθεί από κάθε καλοπροαίρετο ερευνητή. Διαβάζοντάς την, χωρίς παρωπίδες και προκατάληψη, ο αντικειμενικός ερευνητής θ’ αναφωνήσει, όπως ο δύσπιστος Θωμάς: «ο Κύριός μου και ο Θεός μου». Ανεξάρτητα με τα όσα άσχετα γράφονται κατά καιρούς, πρέπει να καταλήξουμε σε κάποιο συμπέρασμα ότι, δηλ., ο Ιησούς Χριστός είτε είναι Θεός, όπως διακήρυξε και το απόδειξε με τη ζωή, τις πράξεις και την ασύγκριτη διδασκαλία Του και την Ανάστασή Του ή ήταν ένας αγύρτης και λαοπλάνος. 
Υπάρχει ένα σοβαρό και επείγον ερώτημα, που αφορά το παρόν και το μέλλον του καθένα μας, και στο οποίο καλείσαι κι εσύ να απαντήσεις.
 Ουδετερότητα δεν υπάρχει. ΄Αφησε στην άκρη, τι λέει και τι πιστεύει ο ένας και ο άλλος. Εσύ τι πιστεύεις για τον Ιησού; Αν Τον θεωρείς ως έναν απλό άνθρωπο, που πλανούσε τουςανθρώπους,  ισχυριζόμενος ότι είναι Θεός, ενώ δεν είναι, τότε απόρριψε Τον και αδιαφόρησε. Αν όμως έχεις πειστεί ότι είναι Θεός, τότε να πέσεις στα γόνατα να Τον προσκυνήσεις και να Τον ανακηρύξεις Σωτήρα και Κύριο της ζωής σου.
Επιμέλεια: Μαρία Γούδα Κοκτσίδου, Οδοντίατρος                 
Προσφορά της Νεολαίας της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας info@eeek.gec.gr



Περιοχή συνημμένων

Δεν υπάρχουν σχόλια: