3 Απριλίου 2018

Κατανυκτική βραδιά με ύμνους από την Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή στον Ι.Ν. Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο του Λαζάρου, στον Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης, η εκδήλωση «Ατενίσαι την Ανάστασιν» με βυζαντινούς ύμνους της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Τους ύμνους έψαλλε ο Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και του Συλλόγου Ιεροψαλτών ν. Πιερίας «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω»,  υπό την διεύθυνση του Νίκου Ξάφη.Τις αναλύσεις των ύμνων έκανε ο  Θεολόγος Δημήτριος Παπαγιάννης.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Βουλευτής Πιερίας κ. Κωνσταντίνος Κουκοδήμος, η τ. Βουλευτής κα Άννα Μάνη, ο τ. Νομάρχης Πιερίας κ. Γεώργιος Παπαστεργίου, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Ήταν μια μοναδική βραδιά για τους φίλους, και όχι μόνο, της βυζαντινής μουσικής, που είχε ως στόχο την υμνολογία του Αγίου και Τριαδικού Θεού και της Παναγίας, την πνευματική προετοιμασία  για τις Άγιες Μέρες που ακολουθούν, καθώς και την ενίσχυση των δεσμών  με τη βυζαντινή παράδοση.
Κλείνοντας την εκδήλωση, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερος Σωκράτης Ξενίδης, αφού μετέφερε τις πατρικές ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Πιερίας κ. Στέφανο Σπανό και όλα τα μέλη του Συλλόγου και του Χορού και απευθυνόμενος σε όλο τον κόσμο, δήλωσε χαρακτηριστικά, «εύχομαι να συνοδοιπορήσουμε στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, να βιώσουμε στις ψυχές μας το Θείο Πάθος αντιλαμβανόμενοι την μεγαλόπρεπη αξία της θυσίας Του Κυρίου μας και με το καλό να έρθει το Πάσχα με την Ανάσταση του Θεανθρώπου μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: