14 Απριλίου 2018

Η ρωσική «ομπρέλα» γλίτωσε από την πυραυλική «καταιγίδα» την Συρία

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα πως η συριακή αντιαεροπορική άμυνα κατάφερε να αναχαιτίσει 71 από τους 103 πυραύλους Kρουζ που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους εναντίον της Συρίας.

«Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτών των (αντιαεροπορικών) συστημάτων και την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι.
Ο στρατηγός Ρουντσκόι δήλωσε ακόμη πως η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 τη Συρία και άλλες χώρες.
Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι αμερικανικές ενέργειες στη Συρία έχουν στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή.
Η κατάσταση στη Δαμασκό και τις άλλες πόλεις της Συρίας είναι τώρα ήρεμη, δήλωσε ακόμη ο Ρώσος στρατηγός.
Στο μεταξύ, τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα στις συριακές βάσεις της Ταρτούς και του Χμέιμι δεν κατέγραψαν συμμετοχή της γαλλικής αεροπορίας στην επίθεση.
Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, τα ρωσικά συστήματα κατέγραψαν εκτοξεύσεις πυραύλων από πλοία και αεροπλάνα των ΗΠΑ και της Βρετανίας, αλλά όχι της Γαλλίας.
Νωρίτερα ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν επιβεβαίωσε την συμμετοχή της χώρας του στην επίθεση, και η γαλλική προεδρία έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με απογειώσεις μαχητικών της γαλλικής πολεμικής αεροπορίας που φέρονται να έλαβαν μέρος στα χτυπήματα.
Επιπλέον, σύμφωνα με αξιωματούχους του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, οι ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας εκτόξευσαν 12 πυραύλους, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι πύραυλοι αυτοί αναχαιτίστηκαν.
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: