5 Απριλίου 2018

Σοκολατοποιία δημιούργησε μπλε πασχαλινό σοκολατένιο αυγό με στόχο να ευαισθητοποιήσει για τον αυτισμό

Ένα πασχαλινό σοκολατένιο αυγό μπορεί να είναι έργο τέχνης ή δημιουργία υψηλής ζαχαροπλαστικής, αλλά και να προωθεί έναν καλό σκοπό, όπως την κοινωνική ενσωμάτωση ατόμων με αυτισμό.Η σοκολατοποιία - κοινωνική επιχείρηση Harry Specters άνοιξε τις πύλες της το 2012 στην πόλη Έλι στο Κέιμπριτζσαϊρ της Αγγλίας με στόχο την παροχή απασχόλησης, κατάρτισης, εργαστηρίων και δωρεάν καθοδήγησης για νέους με αυτισμό.

Για το φετινό Πάσχα, η ομάδα δημιούργησε το σοκολατένιο αυγό «Egg-ism» (Egg + autism) με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να προάγει την ένταξη και αποδοχή των 700.000 ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο με αυτισμό.

Προσεκτικά ζωγραφισμένο στο χέρι με βούτυρο κακάο, με χρήση φυσικών βρώσιμων χρωμάτων, σε μια κρεμώδη λευκή σοκολάτα, το μπλε αυγό (το μπλε χρώμα αντιπροσωπεύει την ευαισθητοποίηση για τον αυτισμό) είναι τυλιγμένο με κορδέλα και φέρει ειδική ετικέτα. Το 60% των εσόδων της εταιρείας προορίζεται για τους κοινωνικούς της στόχους.

Η Mona Shah ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Harry Specters με εμπειρία ως σύμβουλος εταιρικής διακυβέρνησης στην υπηρεσία ψυχικής υγείας του NHS και αγάπη για τη σοκολάτα είναι μητέρα ενός γιου με αυτισμό.

Έχοντας επίγνωση της έλλειψης ευκαιριών απασχόλησης για άτομα με Διαταραχή του Αυτιστικού Φάσματος, όπως ο γιος της, η Mona αποφάσισε να κάνει τη διαφορά και δημιούργησε τη Harry Specters

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: