22 Απριλίου 2018

Ανταλλαγή στρατιωτικών και ειρήνη ζητά τώρα ο Ερντογάν

Με στροφή 180 μοιρών ξεκινά την προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν. Θέτει για πρώτη φορά θέμα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 πραξικοπηματίες που βρίσκονται στην Ελλάδα. Παράλληλα δηλώνει ότι θέλει ειρήνη στο Αιγαίο με την χώρα μας.

Αλλαγή στάσης από τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν με συνέντευξή του στον φιλοκυβερνητικό τηλεοπτικό σταθμό NTV.  Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu μεταξύ άλλων είπε ότι δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις στο Αιγαίο, αλλά θέλει ειρήνη θέλοντας να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα μετά τις δεκάδες προκλητικές δηλώσεις και φραστικές επιθέσεις κυβερνητικών στελεχών του κατά της Ελλάδας.
Για πρώτη φορά όμως ο Τ. Ερντογάν θέτει θέμα ανταλλαγής των στρατιωτικών των δύο χωρών.  Στην ίδια συνέντευξη δηλώνει ανοιχτός στο να εξετάσει την απελεύθερωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εάν η Αθήνα από την πλευρά της προβεί στην έκδοση των 8 στρατιωτικών, που έχουν ζητήσει άσυλο στη χώρα μας.
«Μας ζητούν να δώσουμε πίσω τους Έλληνες στρατιώτες και τους είπαμε: εάν έχετε τέτοιο αίτημα θα πρέπει να μας δώσετε τους γκιουλενιστές στρατιώτες, που εμπλέκονται στο πραξικόπημα κατά του κράτους μας» είπε χαρακτηριστικά ο Ταγίπ Ερντογάν στο NTV, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. «Εάν μας τους παραδώσουν, θα επανεξετάσουμε και εμείς την κατάσταση με τους Έλληνες στρατιωτικούς» έσπευσε να συμπληρώσει.
 thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: