14 Απριλίου 2018

Το ότι έχει μετατραπεί ολόκληρη η χώρα μας σε ένα αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο δεν αποτελεί πατριωτικό καθήκον για αγώνα εναντίον τους;

Σαββίδης Παναγιώτης
Τα τύμπανα του πολέμου χτυπάνε όλο και πιο δυνατά στην Μέση Ανατολή με επίκεντρο την Συρία και η γενίκευση ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου έρχεται όλο και πιο κοντά.

Αεροπλανοφόρα, πύραυλοι, πυρηνοκίνητα υποβρύχια, φρεγάτες, μετακινήσεις πολεμικού εξοπλισμού, μεταφέρεται εκεί, με τις βασικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ – ΡΩΣΙΑ, να οξύνουν τον ανταγωνισμό τους, με φόντο τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής και τον έλεγχος τους, για χάραξη νέων σφαιρών επιρροής.
Στην βάση αυτή, δημιουργούνται άξονες – ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, που χαρακτηρίζονται από ευθραυστότητα.

Από την μια μεριά έχουμε την Ρωσία, να συντάσσεται με την νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας τον Άσαντ, μαζί και το Ιράν και από την άλλη να βρίσκονται οι ΗΠΑ, μαζί με Αγγλία, Γαλλία, Ισραήλ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ κατά κύριο λόγο.

Η Τουρκία μέσα από τις αντιφάσεις των συμμαχιών της, προσπαθεί να αναβαθμιστεί στην περιοχή για λογαριασμό της αστικής της τάξης, εξού η επιθετική και η προκλητική της στάση απέναντι στην Ελλάδα, όπου η συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) και αυτή για λογαριασμό της εγχώριας αστικής μας τάξης, που ψάχνει κομμάτια από την πίττα της μοιρασιάς του ενεργειακού πλούτου και δρόμων μεταφοράς του, κουνάει την σημαία των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, μετατρέποντας ολόκληρη την χώρα σε ένα αμερικανονατοϊκό στρατόπεδο, βοηθώντας τους ιμπεριαλιστές να εξαπολύσουν τα νέα τους εγκλήματα εις βάρος των λαών της περιοχής.

Η μετατροπή της χώρας μας σε ορμητήριο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και οι διευκολύνσεις που τους παρέχονται , για την προώθηση των εγκληματικών τους σχεδίων , πρέπει να βρει την σφοδρή αντίδραση του Ελληνικού λαού.

Ο Ελληνικός λαός πρέπει να αντιπαλέψει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, να αναδείξει τον χαρακτήρα του, ότι για το ξαναμοίρασμα των αγορών, των πρώτων υλών, των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους συγκρούονται οι ιμπεριαλιστές, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των καπιταλιστών.

Οι λαοί δεν πρέπει να ταυτιστούν με τις επιδιώξεις των αστικών τους τάξεων και να χύσουν το αίμα τους για αυτούς. Για τα δικά τους συμφέροντα σκοτώνονται οι λαοί στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Η εξόρυξη των υδρογονανθράκων στο σύστημα του ιμπεριαλισμού, δεν αξιοποιείται για να παρέχεται στους λαούς φθηνή ενέργεια, φθηνά καύσιμα, πρόσβαση όλου του λαού και εξυπηρέτηση των αναγκών του που απορρέουν από την ενέργεια, αλλά για τα υπερκέρδη των μονοπωλιακών κολοσσών στην ενέργεια, που ο άγριος ανταγωνισμός τους, ποιος θα έχει καλύτερη πρόσβαση στα ενεργειακά κοιτάσματα, ποιος θα πλαισιωθεί σε καλύτερη θέση για την εκμετάλλευση τους, ανάβουν το φυτίλι των πολέμων που ματώνουν τους λαούς.

Πατριωτικό καθήκον σήμερα και συνάμα ταξικό είναι ο λαός να μην συνταχθεί πίσω από κανένα ιμπεριαλιστή, όπως τον υποδεικνύουν όλα τα αστικά κόμματα, εθνικιστικές ομάδες, η << χρυσή αυγή >>, που η πολιτική της βρίθει από αντιφάσεις και καιροσκοπισμό, αφού από την μια υπερθεμάτιζε της πολιτικής Τράμπ και από την άλλη χαιρετάει την ιμπεριαλιστική πολιτική της Ρωσίας.

Οι παλινωδίες της << χρυσής αυγής >> αναδεικνύει και τον χαρακτήρα αυτού του κόμματος, σαν κόμμα του συστήματος , με ταξικό, αντιλαϊκό – αντιδραστικό προσανατολισμό, που υπονομεύει το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα, που πολεμάει με λύσσα και φανατισμό, όπως την υποδεικνύουν τα αφεντικά της, τμήματα του κεφαλαίου, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβοι.

<< Οι ιμπεριαλιστές την γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν >>, με αυτό το σύνθημα και με πολλά άλλα εναντίον του ιμπεριαλιστικού πολέμου, ο λαός να μην μείνει απαθής στις εξελίξεις και να πάρει αγωνιστική και δραστήρια θέση.

Να σηκώσει της δικές του σημαίες ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, να απαιτήσει καμιά συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο, καμιά διευκόλυνση στους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε., να κλείσει η βάση της Σούδας, να πει όχι στον εθνικισμό, στον σοβινισμό, στην μισαλλοδοξία, να παλέψει για να ανοίξουν γέφυρες φιλίας μεταξύ των λαών, για την ειρήνη, την ευημερία, την αλληλεγγύη, τον αμοιβαίο σεβασμό και αλληλοβοήθεια.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη των λαών ενάντια στο σύστημα που γεννάει τους πολέμους, τις οικονομικές κρίσεις, την φτώχεια, τις λαϊκές δυστυχίες, για την ανατροπή των εξουσιών των μονοπωλίων, του κεφαλαίου.

Σε αυτή την προοπτική, σε αυτή την κατεύθυνση οι λαοί θα ευτυχούν, θα αναπτύσσονται κοινωνικά ολόπλευρα, με ειρήνη και ασφάλεια.

Σήμερα υπάρχουν όλοι οι όροι και οι υλικές προϋποθέσεις για αυτό, αρκεί να αλλάξει ταξικά χέρια η οικονομία, να αλλάξει περιεχόμενο η ιδιοκτησία, σκοπό η παραγωγή και η κατανομή.

Τους πολέμους τους διεξάγουν οι ιμπεριαλιστές, τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές, οι αστικές τάξεις των χωρών, για τα κέρδη και τα υπερκέρδη τους και όχι οι λαοί.

Το οποιοδήποτε <<πατριωτικό>> αμπαλάρισμα, για να συγκαλυφθεί η ταξική - αντιδραστική πολιτική τους, να απενοχοποιηθούν από τα αιματοκυλίσματα, τους πολέμους, ο λαός μας, οι λαοί, πρέπει να τους ξεσκεπάζουν, να μην παρασυρθούν και να γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών, για τα συμφέροντα των μονοπωλίων, των καπιταλιστών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: