13 Απριλίου 2018

Europa League: Ατλέτικο, Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ζάλτσμπουργκ στα ημιτελικά

Μετά το διήμερο του Champions League, πολλές συγκινήσεις έκρυβαν και οι ρεβάνς του Europa League, με τις Ατλέτικο Μαδρίτης, Άρσεναλ, Μαρσέιγ και Ζάλτσμπουργκ να παίρνουν τελικά τα τέσσερα εισιτήρια των ημιτελικών.

Η Ζάλτσμπουργκ πήρε σπουδαία πρόκριση κόντρα στη Λάτσιο ανατρέποντας το 4-2 του πρώτου αγώνα στο Ολίμπικο. Οι «Λατσιάλι» προηγήθηκαν μέσα στην Αυστρία με τον Ιμόμπιλε στο 55’, με γκολ του Νταμπούρ ένα λεπτό μετά και άλλα τρία από Αϊνταρά, Χουάν, Λάινερ μέσα σε πέντε λεπτά (72’-76’), η Ζάλτσμπουργκ νίκησε με 4-1 και πήρε την πρόκριση.
Η άλλη ομάδα της Red Bull, η Λειψία, συνετρίβη με 5-2 από τη Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ και με συνολικό σκορ 5-3, οι Μασσαλοί πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά. H Λειψία προηγήθηκε στο 2' με τον Μπρούμα, όμως στο 9' η Μαρσέιγ είχε ανατρέψει το σκορ και στο 38' ο Τοβέν έκανε το 3-1. Ο Ογκουστέν στο 55' έδωσε ξανά σκορ πρόκρισης στους Γερμανούς, όμως ο Παγέτ στο 60' και ο Σακάι στις καθυστερήσεις έδωσαν την πρόκριση στην Ολιμπίκ.
Στα ημιτελικά θα βρεθεί και η Άρσεναλ η οποία μετά το 4-1 του πρώτου αγώνα, αναμενόταν να έχει εύκολο έργο στη Μόσχα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ. Οι Ρώσοι όμως προηγήθηκαν με 2-0 με γκολ των Τσάλοβ (39') και Ναμπάμπκιν (50') και ήθελαν ένα ακόμα γκολ, όμως με γκολ των Γουέλμπεκ (75’) και Ράμσεϊ στις καθυστερήσεις, η Άρσεναλ απέσπασε ισοπαλία (2-2).
Στη Λισαβόνα, τέλος, η Σπόρτινγκ νίκησε την Ατλέτικο με 1-0 χάρη σε γκολ του Φρέντι Μοντέρο στο 28’, ωστόσο δεν κατάφερε να ανατρέψει το 2-0 με το οποίο ηττήθηκε στη Μαδρίτη και έτσι οι «Ροχιμπλάνκος» πήραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: