3 Απριλίου 2018

Το άγνωστο όφελος της νηστείας που δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα

H Mεγάλη Βδομάδα ξεκίνησε και μαζί και η νηστεία. Πώς όμως η νηστεία συνδέεται με τη λάμψη στην επιδερμίδα μας;

Τα οφέλη της νηστείας πολλαπλά. Όχι μόνο αποτοξινώνει τον οργανισμό μας, καταναλώνοντας περισσότερες φυτικές ίνες και αποφεύγοντας την υπερκατανάλωση ζωικού λίπους, αλλά κάνει πολύ καλό και στο δέρμα μας. Έτσι, καταφέρνουμε και να μειώνουμε το σωματικό μας λίπος και να βελτιώνουμε την ποιότητα στο δέρμα μας. Αυτό φυσικά μπορεί να ισχύσει, μόνο στην περίπτωση που καταναλώνουμε τις κατάλληλες τροφές.Φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης βοηθούν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά και στην απόκτηση μίας αψεγάδιαστης και λαμπερής επιδερμίδας.


Όλες αυτές οι τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά, με αποτέλεσμα να βοηθούν στην εξάλειψη των ελεύθερων ριζών, οι οποίες συμβάλλουν στην εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων και άλλων σημαδιών που κάνουν το δέρμα μας να δείχνει ταλαιπωρημένο και γερασμένο.
Επίσης, η αποχή από τα γαλακτοκομικά προϊόντα κατά τη διάρκεια της νηστείας μπορεί να βοηθήσει στο να υποχωρήσουν τα σπυράκια από το πρόσωπό μας. Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι η ακμή συνδέεται με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, η οποία αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό μας, που με τη σειρά τους οδηγούν στην εμφάνιση ακμής.
Τα θαλασσινά όπως τα καλαμάρια, το χταπόδι και η σουπιά κάνουν καλό στη επιδερμίδα, καθώς περιέχουν Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των φλεγμονών. Πλούσιες τροφές είναι επίσης το άγριο ρύζι, το τόφου (ένα είδος τυριού από γάλα σόγιας), οι ξηροί καρποί, ο λιναρόσπορος, το σπανάκι και το αβοκάντο.
Συνεπώς, μην ξεχνάτε να τα καταναλώνετε συχνά, εάν θέλετε το δέρμα σας να γίνει πιο λαμπερό.

Με πληροφορίες από το sarakosti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: