3 Μαΐου 2018

Παραμένει στην εντατική ο εξάχρονος που κατανάλωσε αλκοόλ στην Κρήτη

Διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ παραμένει ο εξάχρονος από τους Στόλους της Μεσσαράς που διαφεύγοντας την προσοχή των γονιών του κατανάλωσε ποσότητα κρασιού και κατέληξε με εγκεφαλικό οίδημα στη Μονάδα.
«Οι γιατροί έχουν περιορίσει τη χορήγηση φαρμάκων, ωστόσο η κατάσταση του παιδιού παραμένει σοβαρή» σύμφωνα με τον διοικητή Γ. Τασσόπουλο. Ο ίδιος είπε ότι οι εξετάσεις που έχουν γίνει έως τώρα δεν έχουν δείξει ότι πάσχει από κάποιο άλλο υποκείμενο νόσημα.
Από την πλευρά της η μητέρα υποστήριξε σύμφωνα με το cretalive.gr το οποίο επικαλείται πληροφορίες από την εφημερίδα Πατρίς,  ότι το παιδί ξέφυγε από την προσοχή της, άνοιξε το ψυγείο και πήρε το μπουκάλι με το κρασί. Λίγη ώρα αργότερα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε.
Οι γονείς που αρχικά είχαν συλληφθεί, αφέθηκαν ελεύθεροι και βρίσκονται στο πλευρό του παιδιού τους, αλλά τους απαγγέλθηκε η κατηγορία της παραμέλησης ανηλίκου.
Το χρονικό της υπόθεσης
Όλα συνέβησαν την περασμένη Τετάρτη όταν το εξάχρονο αγόρι εισήχθη εσπευσμένα στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γονέων του παιδιού, εκείνη την ημέρα ο πατέρας έλειπε από το σπίτι όπου ήταν η μητέρα με το εξάχρονο παιδί.
Το αγοράκι βρισκόταν στην κουζίνα και έβλεπε παιδικά ενώ η μητέρα βρισκόταν στο δίπλα δωμάτιο σιδερώνοντας. Κάποια στιγμή ο εξάχρονος ζητά από την μητέρα του να του βάλει φαγητό. Εκείνη του έβαλε και τον άφησε στην κουζίνα να τρώει και να βλέπει παιδικά ενώ η ίδια συνέχισε το σιδέρωμα των ρούχων. Λίγη ώρα αργότερα το παιδί πλησιάζει την μητέρα του λέγοντας ότι δεν αισθανόταν καλά.
Τότε η μητέρα τον πλησίασε και μύρισε αλκοόλ. Είδε ότι έλειπε από το ψυγείο ποσότητα κρασιού, περίπου δύο ποτήρια.
Ο 6χρονος άρχισε να ζαλίζεται ενώ την ώρα που έφτασε στο σπίτι ο πατέρας άρχισε να κάνει εμετό. Οι γονείς του τον μετέφεραν στο πλησιέστερο Κέντρο Υγείας όπου οι γιατροί έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ, όπως και έγινε.
Οι εξετάσεις έδειξαν πως υπήρξε μεγάλη συγκέντρωση αλκοόλ στον οργανισμό του παιδιού με αποτέλεσμα να του προκληθεί εγκεφαλικό οίδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: