30 Μαΐου 2018

Απεργιακά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας - Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα

Απεργιακά συλλαλητήρια πραγματοποίησαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας. 
Ειδικότερα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία Κλαυθμώνος και λίγο μετά τις 12.00 ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή. Στη Βουλή κατευθύνθηκε και η πορεία του ΠΑΜΕ, που συγκεντρώθηκε στην Ομόνοια, με επικεφαλής τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.
Ένταση επικράτησε κάποια στιγμή στο Σύνταγμα όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν ομάδα διαδηλωτών. Επίσης επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΣΕΒ μεταξύ ομάδας φοιτητών που επιχείρησε να προσεγγίσει και των αστυνομικών δυνάμεων που έκαναν χρήση χημικών. 
Λίγο πριν από τις 11.00 ομάδα ατόμων, που φορούσαν κράνη, ανέβηκαν στην εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και έσκισαν πανό, ενώ πέταξαν και αυγά στους συγκεντρωμένους. Επίσης άγνωστοι έγραψαν  συνθήματα με σπρέι στους τοίχους του κτηρίου της ΓΣΕΕ και πέταξαν σκουπίδια έξω από το κτίριο της ΑΔΕΔΥ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: