4 Μαΐου 2018

"Την γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική"

Γράφει ο Φιλήμων Δημολιός
Μετά την μεταπολίτευση και ειδικά τα τελευταία 25 χρόνια η χώρα μας δεν βάλετε μόνο από εξωτερικούς παράγοντες. Βάλετε κυρίως από εσωτερικά πολιτικά και οικονομικά διαπλεκόμενα συμφέροντα σε όλα τα επίπεδα, υποχείρια των ξένων δυτικών κέντρων αποφάσεων της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Ο εχθρός βρίσκεται εντός των τειχών οδηγώντας τη χώρα στην υποδούλωση ξένων συμφερόντων και το γένος μας σε αφανισμό.

Καιρός είναι να αφυπνιστούμε κάνοντας μέσα μας την << ειρηνική μας επανάσταση>> υπερασπιζόμενοι θεσμούς , αξίες και τα ιερά μας χώματα τα οποία ,σε κάθε βήμα που πατάμε ,είναι ποτισμένα με το αίμα των προγόνων μας.

Οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους προγόνους μας από τους οποίους κληρονομήσαμε όχι μόνο τον πολιτισμό , μοναδικό φάρο εκπολιτισμού λαών της γης και ειδικότερα των λαών της Ευρώπης, αλλά και την αρχαιότερη , πλουσιότερη, ομορφότερη και τελειότερη γλώσσα.

Λαοί που σήμερα δείχνουν να είναι οικονομικά και στρατιωτικά πανίσχυροι στην αρχαιότητα δεν υπήρχαν ως εθνότητες.

Πολύ αργότερα άρχισαν να ζουν σε νομάδες και σε αγρία κατάσταση μέσα στα δάση και τους βάλτους φορώντας δέματα ζώων και επικοινωνούσανε με νοήματα όταν εμείς οι Ελληνες είχαμε Επιστήμες, Ραψωδούς , Φιλοσόφους, Ποιητές , Συγγραφείς, Ιστορικούς, Μεγαλοπρεπείς πόλεις με σύγχρονα συστήματα αποχέτευσης , Παρθενώνες, Θέατρα , Ολυμπιακά Στάδια και μεταλαμπαδεύαμε τον πολιτισμό μας στα πέρατα της οικουμένης.

Οι περισσότερες γλώσσες οικοδομήθηκαν στη βάση της αρχαίας Ελληνικής γλώσσας και ειδικά η κυρίαρχη σήμερα Αγγλική και όλες οι Λατινογενής οι οποίες στο λεξιλόγιο τους έχουν πάμπολλες Ελληνικές λέξεις.

Ενώ θα έπρεπε η Ελληνική γλώσσα ως τροφοδότης σχεδόν όλων των γλωσσών, να έχει κυρίαρχο ρόλο και να ομιλείτε ως δεύτερη γλώσσα παγκοσμίως δυστυχώς επικράτησε η Αγγλική με μια ψήφο διαφορά.

Χώρες όπως Ρωσία και Γαλλία διδάσκουν στα σχολεία τους την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα.

Αξίζει εδώ να αναφερθούμε σε αυτά που είπε ο μεγάλος Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν-Λυκ Γκοντάρ "Πρέπει να πληρώνουν όλοι στους ΄Ελληνες τόκο για κάθε λέξη που λένε γιατί είναι πάμπολλες Ελληνικές".

Ενώ οι ξένοι σέβονται τη γλώσσα μας εμείς όμως οι νεοέλληνες αντί να έχουμε συναίσθηση αυτής της βαριάς κληρονομιάς , οι ίδιοι δε σεβόμαστε και εκ βαρβαρίζουμε τη γλώσσα μας ως κακή και ανάξιοι κληρονόμοι.

Παρατηρείται σε πολλούς χρήστες του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης το άσχημο φαινόμενο όπου κυριαρχεί η χρήση όχι της Ελληνικής γλώσσας αλλά ένα έκτρωμα αυτής.

Ενώ η παροχή παιδείας και η μόρφωση έχει ανεβεί κατά πολύ σε σχέση με το παρελθόν η γλώσσα και η γραφή που χρησιμοποιείτε στις δημόσιες αναρτήσεις φέισμπουκ κ.λ.π είναι ως επί των πλείστων η Αγγλική και λέξεις ελληνικές παρουσιάζουν μία υβριδική μορφή γλώσσας "τρίτου φύλλου" που αποκαλείται Γκρίκλις προφανώς κατά English.

Αυτό το φαινόμενο ίσως να οφείλετε στην ευκολία με την οποία έχουμε συνηθίσει να χειριζόμαστε γενικότερα τα πράγματα και τις υποθέσεις και μας παρασύρει σε αυτό το επίπεδο και κινδυνεύει να γίνει συρμός "μόδα".

Σήμερα και λόγο της οικονομικής κυρίως κυριαρχίας των ολιγαρχιών της παγκοσμιοποίησης όπου οι ανθρώπινες αξίες έχουν χαθεί, ήθη ,έθιμα, θρησκεία και οικογενειακές παραδόσεις βάλλονται από παντού και έχουν ισοπεδωθεί , είναι ύψιστο χρέος μας να διατηρήσουμε τουλάχιστον την γλώσσα μας που είναι ο πυρήνας της κληρονομιάς των προγόνων μας, της ιδιοπροσωπίας μας και της ταυτότητας μας.

Ως ελάχιστη και ανέξοδη πράξη εκδήλωσης αισθημάτων Εθνικής υπερηφάνειας και αυτοπροσδιορισμού να εκφραζόμαστε να συνομιλούμε και να επικοινωνούμε με την υπέροχη γλώσσα μας την Ελληνική γράφοντας τουλάχιστον το ονοματεπώνυμο μας στα Ελληνικά.

Την γλώσσα αυτή που διατυπώθηκαν τα υψηλότερα νοήματα του ανθρώπινου πνεύματος, ανά τους αιώνες , και χρησίμευσε αυτή για την αποτύπωση και διάδοση του Θεϊκού λόγου.

Ας τιμήσουμε την παρακαταθήκη που μας αφήνει ο Νομπελίστας ποιητής μας ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΕΛΥΤΗΣ "την γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική..."

Δεν υπάρχουν σχόλια: