2 Μαΐου 2018

Champions League: Η Λίβερπουλ αντίπαλος της Ρεάλ στον τελικό

27 χρόνια μετά το Παρίσι, Λίβερπουλ και Ρεάλ Μαδρίτης θα βρεθούν ξανά αντιμέτωπες σε τελικό Champions League, αυτή τη φορά στο Κίεβο στις 26 Μαΐου.
Μετά από δύο συναρπαστικούς ημιτελικούς, η Λίβερπουλ απέκλεισε τη Ρόμα με συνολικό σκορ 7-6 και επιστρέφει σε τελικό Champions League μετά από αυτόν της Αθήνας το 2007 όπου είχε ηττηθεί με 2-1 από την Μιλαν.
Με παρακαταθήκη το 5-2 του πρώτου αγώνα, η ομάδα του Κλοπ ήταν το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση και το επιβεβαίωσε, αν και… λίγο ήθελε η Ρόμα να κάνει άλλη μία επική ανατροπή μετά από αυτή με τη Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά.
Ο Σαντιό Μανέ με αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό μετά από λάθος του Ναϊνγκολάν στο κέντρο, όμως η Ρόμα απάντησε άμεσα με το αυτογκόλ του Μίλνερ στο 15’. Ο Βαϊνάλντουμ στο 26’ με κοντινή κεφαλιά έδωσε ξανά το προβάδισμα στη Λίβερπουλ και πλέον  οι Ρωμαίοι ήθελαν τέσσερα γκολ για να στείλουν το ματς στην παράταση.
Στο 52’ ο Τζέκο ισοφάρισε σε 2-2 και στο 62’ έγινε η φάση που ίσως να άλλαζε τη ροή του αγώνα, όταν η μπάλα μετά του σουτ του Ελ Σαρααουί βρήκε στο χέρι του Αλεξάντερ-Άρνολντ, πριν καταλήξει στα δίχτυα, όμως ο διαιτητής έδειξε κόρνερ.
Η Ρόμα συνέχισε να επιτίθεται μαζικά ψάχνοντας δύο ακόμη γκολ και στο 86’ ο Ναϊνγκολάν με πολύ ωραίο σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 3-2. Στο τρίτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η Ρόμα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Κλαβάν. Ο Ναϊνγκολάν ευστόχησε κάνοντας το 4-2, όμως δεν υπήρχε άλλος χρόνος και έτσι η Λίβερπουλ πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό, με τους παίκτες της Ρόμα να κερδίζουν το έντονο χειροκρότημα των οπαδών για την προσπάθειά τους αλλά και τη συνολική πορεία τους στη διοργάνωση.
ΡΟΜΑ (Ντι Φραντσέσκο): Άλισον, Φλορέντσι, Μανωλάς, Φάσιο, Κολάροβ, Ντε Ρόσι (69' Γκοναλόν), Ναϊνγκολάν, Πελεγκρίνι (53' Τζενγίν Ουντέρ), Σικ, Ελ Σααραουί (75' Αντονούτσι), Τζέκο.
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (Κλοπ): Κάριους, Αλεξάντερ-Άρνολντ (90'+2 Κλάιν), Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ (83' Κλάβαν), Φιρμίνο (87' Σολάνκε).

Δεν υπάρχουν σχόλια: