4 Μαΐου 2018

Europa League: Στον τελικό η Ατλέτικο, παράταση στο Σάλτσμπουργκ - Μαρσέιγ

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είναι η πρώτη φιναλίστ του φετινού τελικού του Europa League που θα γίνει στις 16 Μαΐου στη Λιόν.
Με γκολ του Ντιέγκο Κόστα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η Ατλέτικο νίκησε με 1-0 την Άρσεναλ και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο, προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης.
Οι "ροχιμπλάνκος" κατάφεραν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους για 12ο σερί εντός έδρας παιχνίδι και προκρίθηκαν στον τελικό, στερώντας από τον Βενγκέρ την ευκαιρία να αποχαιρετήσει τον πάγκο της Άρσεναλ με ένα τρόπαιο.

Αυτός θα είναι ο πέμπτος ευρωπαϊκός τελικός της Ατλέτικο τα τελευταία 9 χρόνια μετά τους δύο κερδισμένους στο Europa League (2009-10, 2011-12) και τους δύο χαμένους στο Champions League (2013-14, 2015-16),
Ο αντίπαλος της Ατλέτικο δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός, καθώς η Σάλτσμπουργκ ισοφάρισε το 2-0 του πρώτου αγώνα κόντρα στην Μαρσέιγ και έστειλε το ματς στην παράταση. Τα γκολ για την Ρεντ Μπουλ πέτυχαν οι Αϊνταρά στο 53’ και Σαρ με αυτογκόλ στο 65’.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Σιμεόνε): Όμπλακ, Πάρτεϊ (90+3' Σάβιτς), ΧΜ Χιμένες, Γκοντίν, Λούκας Ερνάντεθ, Γκάμπι, Σαούλ, Βιτόλο (74' Κορέα), Κόκε, Γκριεζμάν, Ντιέγκο Κόστα (83' Τόρες)
ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπεγιερίν, Μουστάφι, Κοσιελνί (12' Τσέιμπερς), Μονρεάλ, Τζάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ (68' Μχιταριάν), Γουέλμπεκ, Μεσούτ Εζίλ, Λακαζέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: