14 Ιουνίου 2018

Βιβλιοπαρουσίαση του τελευταίου του μυθιστορήματος «ΑΜΑΛΙΑ» Σπύρου Πετρουλάκη

To βράδυ της περασμένης Παρασκευής 8 Ιουνίου 2018 υποδεχθήκαμε με χαρά στο βιβλιοπωλείο «μάτι» της Κατερίνης τον συγγραφέα των επιτυχιών Σπύρο Πετρουλάκη για την παρουσίαση του τελευταίου του μυθιστορήματος «ΑΜΑΛΙΑ».Σε εγκάρδιο κλίμα, ανάμεσα σε φίλους και αναγνώστες-και με τις καθιερωμένες ρακές-μετά το χαιρετισμό του Σάββα Προβατίδη, την εκδήλωση παρουσίασε η Μαρία Χατζάκη δασκάλα, ενώ για το βιβλίο μίλησε η Μαρία Τσιώνη δημοσιογράφος. Αποσπάσματα παραστατικά ανέγνωσε η Ιωάννα Φλουρή καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας.

Ενδιάμεσα γνωστά μουσικά διαλείμματα ακούστηκαν από μουσικούς που ανήκουν στο Μουσικό Εργαστήρι Ολύμπου του κου Πατρή, που κατέπληξαν το ακροατήριο .

Ο ταλαντούχος συγγραφέας συνέγραψε ένα μοντέρνο κοινωνικό μυθιστόρημα, με αστυνομική πλοκή, που ξάφνιασε και μάλλον τράνταξε τους αναγνώστες του, αφού χαρακτηρίζεται ως το πιο δυνατό του βιβλίο!

Προεργασία για το θέμα είχε κάνει πριν δύο (2) χρόνια, όπως μας είπε ο ίδιος και η συγγραφή του πήρε μόλις είκοσι (20) ημέρες. Μίλησε φιλικά, όντας ανάμεσα σε φίλους και αναφέρθηκε στους ήρωές του-τόσο για την «ΑΜΑΛΙΑ» τιμώντας μια θεία του που έκανε καφεμαντεία, όσο και για την «Εξομολόγηση» που αναφερόταν στη ιστορία της γιαγιάς του και πόσο ήθελε να ήταν ο Μανούσος από την «Παναγιά της φωτιάς».

Η βραδιά έκλεισε επίσης ευχάριστα για όλους, δοκιμάζοντας τα κρασιά του κτήματος ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: