20 Ιουνίου 2018

Επιστολή του ΛΑΟΣ στον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη συμφωνία με τα Σκόπια

Παρέμβαση του ΛΑΟΣ και στον Γενικό Γραμματέα του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ κ. JAGLAND για την ΑΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ , ΓΙΑ ΤΗ ΨΕΥΤΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΕΘΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ THN AΓΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ 200.000 ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ τ. Βουλευτής Κωστής Αϊβαλιώτης απέστειλε, κατόπιν οδηγιών του Προέδρου του Κόμματος κ. Καρατζαφέρη , την παρακάτω επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Jagland σχετικά με την «συμφωνία» για την αναγνώριση ψευτο-μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας:

Προς
Κύριο Th.Jagland
Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης ( CoE)
14.6.2018
Aξιότιμε κ. Jagland ,

θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι ο Πρόεδρος του κόμματος μας κ. Γιώργος Καρατζαφέρης απέστειλε επιστολή προς τους κ.κ. Juncker, Tusk και Tajani για να ενημερώσει την ΕΕ ότι η πρόσφατη "συμφωνία" Αθηνών και Σκοπίων αποτελεί πηγή αστάθειας και έντασης στην Βαλκανική ενώ έχει απέναντι της το 85% των Ελλήνων, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις κοινής γνώμης.Τα ογκώδη συλλαλητήρια στα οποία μετείχαμε απέδειξαν το τι θέλουν οι Ελληνες , σε αντίθεση με όσα προωθεί η κυβέρνηση μειοψηφίας του κ. Τσίπρα. Είναι μια εγκληματική «συμφωνία» που δημιουργεί πρόσθετες αντιπαλότητες και διχασμούς γιατί αναφέρεται ψευδώς σε μια ανύπαρκτη «μακεδονική» γλώσσα και σε μια επίσης ανύπαρκτη «μακεδονική εθνότητα»
Οι προκλητικές τακτικές των σκοπιανών στοχεύουν στο να κλέψουν κομμάτια Ελληνικού πολιτισμού , ιστορίας και γλώσσας που ανήκουν στην Ελλάδα, βάζοντας έτσι σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στα Βαλκάνια.

Το κόμμα του ΛΑΟΣ ανέφερε ήδη δημοσίως ( και ενημερώθηκαν και οι 3 κορυφαίοι παραγοντες της ΕΕ από τον Πρόεδρο κ. Καρατζαφέρη) ότι η λεγόμενη «συμφωνία» είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΚΥΡΗ. Το κόμμα μας έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΚΛΗΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ –ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ- ΝΑ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΟΝ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΠΡΩΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΟΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΩΣ ΑΚΥΡΗΣ.

Ηδη, αγαπητέ κ. Γενικέ Γραμματέα, έχετε παρέμβει με επιτυχία στο παρελθόν όταν ανταποκριθήκατε αμέσως στο διάβημά μου το 2010 -2011 - όταν ήμουν Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης ως Βουλευτής του ΛΑΟΣ- και αποσύρατε ακαριαία έγγραφα και σύμβολα της δήθεν "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" στα πλαίσια του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Θα ήθελα να θυμίσω επίσης ότι το 2011 είχα αναφέρει, μιλώντας στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης, συγκεκριμένα στοιχεία από τον αγώνα του Γ.Καρατζαφέρη (ως ευρωβουλευτή, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβόύλιο) για τους 200.000 Ελληνες των Σκοπίων οι οποίοι δεν μπορούν να διδαχθούν την Ελληνική γλωσσα. Ο τ.Πρόεδρος των Σκοπίων Κίρο Γκλιγκόρωφ ειχε αναγνωρίσει -,μιλώντας στα ΜΜΕ της Τσεχίας, ότι"ζουν 100.000 Ελληνες στα Σκόπια", σκοπιανές εφημερίδες άσκησαν δριμύτατη κριτική στον Γ. Καρατζαφέρη και σε εμένα με εμπρηστικά δημοσιεύματα εναντίον μας επειδή δώσαμε το πραγματικό νούμερο (200.000 Ελληνες) ,ενώ ρεπορτάζ στον τηλεοπτικό σταθμό" ALPHA" της Αθήνας από τις πόλεις Μοναστήρι και Γευγελή του κράτους των Σκοπίων έδειχναν νέους Ελληνες να διαμαρτύρονται, μιλώντας στην κάμερα, για την έλλειψη σχολείων και δασκάλων Ελληνικής γλώσσας εκεί.

Σας ζητώ, αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα, να οριστεί συζήτηση στην Ολομέλεια για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων και των άλλων εθνοτικών ομάδων στα Σκόπια ,καθώς αποτελεί ντροπή να μην διδάσκονται την μητρική γλώσσα τους 200.000 άνθρωποι που ζουν σε αυτό το κράτος με το κλεμμένο όνομα.

Ηθελα να γνωρίζετε με σαφήνεια την άποψή μας περί της ακυρότητας της «συμφωνίας» , την οποία δεν αναγνωρίζουμε και θα κηρύξουμε αμέσως ΑΝΕΝΕΡΓΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΗ μόλις ο ΛΑΟΣ βρεθεί σε θέση κυβερνητικής ευθύνης

Κ. ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ., Τ. ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: