19 Ιουνίου 2018

Η απόφαση αποτελεί "διαβατήριο" για την είσοδο του κράτους των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Σαββίδης Παναγιώτης
Η συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αποτελεί τον γεωστρατηγικό "μεντεσέ"  των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και Ε.Ε, για να προωθηθούν πιο αποτελεσματικά, οι σχεδιασμοί των ιμπεριαλιστών, σε μια εποχή που οξύνεται ο ανταγωνισμός τους, με την Ρώσικη αστική τάξη, το Ρώσικο κεφάλαιο, με τους ιμπεριαλιστές της Ρωσίας.

Σε αυτή την κατεύθυνση πίεζαν να λυθεί το θέμα μεταξύ Ελλάδας και Σκοπιών για το θέμα της ονομασίας των δευτέρων.

Είχαν βάλει χρονοδιαγράμματα  και καθορίσει  τις ανάλογες προθεσμίες, για την λήξη του θέματος, με την κυβέρνηση και τον ίδιο το Τσίπρα, να παίζει τον ρόλο του σημαιοφόρου,  στην προώθηση των σχεδίων των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε.

Δεν είναι εξάλλου καθόλου τυχαίο, ότι οι πρώτοι που έσπευσαν να συγχαρούν τον Τσίπρα για την συμφωνία με τον ομολογώ του, τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζάεφ, ήταν η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Η Ε.Ε μέσα από όλα τα όργανα της και το ΝΑΤΟ.

Το Ελληνικό κεφάλαιο, οι Έλληνες κεφαλαιοκράτες, έχουν συσαστρατευτεί με τους Δυτικούς ιμπεριαλιστές και αποτελεί στρατηγικός τους στόχος αυτός.

 Αξιώνουν  να λάβουν μεγάλα κομμάτια πίττας από τις οικονομικές συμφωνίες που θα προκύψουν τώρα, κυρίως στον ενεργειακό τομέα και στον κλάδο μεταφοράς προϊόντων, αφού θα μετατρέψουν τα βαλκάνια σε διαμετακομιστικό κέντρο μεταφοράς ενέργειας και προϊόντων. 

Αυτό εννοεί η συγκυβέρνηση  (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας, σε βαλκάνια και νοτιοανατολική μεσόγειο, την προώθηση των συμφερόντων της εγχώριας αστικής τάξης, του Ελληνικού κεφαλαίου.

Αυτοί  προτρέπoυν τον Τσίπρα αφού πρώτα τον επαινούν , να συνεχίσει σε αυτή την κατεύθυνση, σε οικονομική και εξωτερική πολιτική, που είναι αλληλένδετα μεταξύ τους.

Και επειδή είναι "ρεαλιστικό" να ζεις στο ΝΑΤΟ και στην Ε.Ε. και οτιδήποτε άλλοτε είναι "ανέφικτο", το αφήγημα αυτό αλλάζει για λίγο κουστούμι και μετατρέπεται σε έξαλλο "μακεδονομάχο" πατριώτη μιας χρήσεως. 

Πολλοί "έμποροι" πατριωτισμού, φανατικοί "Ευρωνατοϊκοί",  είδαμε τελευταία να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο  σε διάφορες εκδηλώσεις – διαμαρτυρίες για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων. 

Φρόντισαν σαν φύλλο συκής στο όνομα του "ακομμάτιστου", "ανεξάρτητου" και "υπερπατριώτη", να κρύψουν την ουσία των πραγμάτων και των αιτιών των προβλημάτων, για να χειραγωγήσουν, να αποπροσανατολίσουν λαϊκές διαθέσεις που κατέβηκαν σε διάφορα συλλαλητήρια,  ποντάροντας στην πατριδοκαπηλία, τον εθνικισμό και σε κάποιες περιπτώσεις σε έναν πρωτόγονο αντικομουνισμό.
 Ώστε ο λαός  να μην στοχεύσει  στους πραγματικά υπαίτιους, που σπέρνουν  την διχόνοια μεταξύ των λαών και είναι οι ίδιοι που τον καταδικάζουν στην καθημερινότητα του, να ζει  σε συνθήκες σχετικής η απόλυτης φτώχειας, ανασφάλειας, αβεβαιότητας.

Για αυτό επιδεκτικά, σε  κινητοποιήσεις που έγιναν για την  ονομασία του κράτους των Σκοπιών, συγκαλύφθηκε ο ρόλος των ιμπεριαλιστών, ο ρόλος του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε. η χανόταν σε μια στείρα γενίκευση περί ξένων δυνάμεων, που  πολλές φορές, εννοούνταν, μια συνωμοσία που γίνεται ενάντια της Ελλάδας και του πολιτισμού της,  από κάποια έξωθεν κέντρα.

 Βολικό επιχείρημα που ακούγεται κατά κόρον στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, για να εξωραϊστεί  η  κυρίαρχη πολιτική, που αποτελεί στρατηγική επιλογή του κεφαλαίου και είναι η πρόσδεση μας σαν χώρα, στο άρμα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

 Από αυτή την σκοπιά αδυνατούν να έχουν ξεκάθαρη θέση για την ονομασία των Σκοπίων τα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου (Ν.Δ., ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ΚΟΜΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ)  και κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση, η Ν.Δ, που παλαντζάρει μεταξύ του καιροσκοπισμού (άγρα ψήφων) και των συμφερόντων που υπαγορεύουν οι ευρωνατοικοί σχεδιασμοί, που είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη σε αυτά και είναι σε αναντιστοιχία με τα λαϊκά συμφέροντα.

Βέβαια αυτό συμβαίνει και στα υπόλοιπα κόμματα του κεφαλαίου, του συστήματος, που η ταξική τους προσήλωση σε αυτό, σκοντάφτει στην λαϊκή αγανάκτηση και τον λαϊκό θυμό, με αποτέλεσμα η πολιτική διαχείρισης της   λαϊκής ενσωμάτωση, δυσκολεύεται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Βέβαια ο συστημικός σωλήνας έχει φροντίσει για  αυτό, με την προώθηση από το περιθώριο της κοινωνικής – πολιτικής ζωής της χρυσής αυγής.

 Ώστε με τη μάσκα του αντισυστιμικού, να απορροφά κάθε κραδασμό λαϊκής αγανάκτησης και λαϊκού θυμού, να απογυμνώνεται από ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και μέσα από στείρες φωνασκίες πατριδοκαπηλίας, ξενοφοβίας, ρατσισμού και στην λογική της ανάθεσης, να αποπροσανατολίζει, να παραπλάνα λαϊκές συνειδήσεις, αφήνοντας ανέγγιχτο το κεφάλαιο και το σύστημα του, που είναι έτοιμοι να το υπερασπίσουν.

Καμιά συμφωνία που προστάζουν οι νατοϊκοί δολοφόνοι, η Ε.Ε, οι ΗΠΑ, δεν μπορεί να είναι υπέρ των λαών. Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, με την διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, στο όνομα της εύρεσης  νέων  αγορών και πρώτον υλών  για εκμετάλλευση, δεν θα μπορούσαν να δώσουν και  λύση υπέρ των λαών.

Η συμφωνία (ΤΣΙΠΡΑ – ΖΑΕΦ) έχει τις ευρωνατοικές ευλογίες και περιέχει το εκχύλισμα του αλυτρωτισμού, αναγνωρίζοντας την "μακεδονική" γλώσσα και τον  "μακεδόνα" πολίτη και δεν λύνει κανένα πρόβλημα.

Άλλη μια χώρα στα βαλκάνια "ολοκληρώνεται" σαν χώρα μαριονέτα και γίνεται  προγεφύρωμα, για την προώθηση των Αμερικανονατοικών συμφερόντων και της Ε.Ε, σε σχέση με τον οξυμένο ανταγωνισμό που έχουν με το Ρώσικο κεφάλαιο, την Ρώσικη αστική τάξη, για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και της ενεργειακής απεξάρτησης της Ε.Ε από την Ρωσία 

Ανταγωνισμοί που όσο οξύνονται, τόσο πιο πολύ μπορούμε να οδηγηθούμε σε μια γενικευμένη σύρραξη, με οδυνηρές συνέπειες για τους λαούς των Βαλκανίων και όχι μόνο.

Αυτή την προοπτική  πρέπει να αντιπαλέψουν οι λαοί από τώρα, για να αποτρέψουν μια τέτοια εξέλιξη, ώστε να μην γίνουν κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών και για αλλότρια ταξικά – οικονομικά συμφέροντα.

Αυτή η πάλη που είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, δεν μπορεί να γίνει με αυτούς που είναι προσηλωμένοι στις επιταγές του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε ή με εθνικισμούς και λαϊκά μίση, που σπέρνουν την διχόνοια, στρώνουν του έδαφος για τους πολέμους των ιμπεριαλιστών.

Τα ψευτοδιλήμματα κοσμοπολιτισμός ή εθνικισμός, που είναι η άλλη όψη του νομίσματος, πρέπει να απαντηθεί από τον οργανωμένο λαό και το αγωνιστικό κίνημα του.

Αυτό το κίνημα πρέπει να γιγαντώσει τώρα, να πλαισιωθεί ενεργητικά με νέες δυνάμεις από τους χώρους δουλειάς,  τις συνοικίες, τις γειτονιές, τα χωριά, τις υπηρεσίες, από τα καταστήματα.
Να γιγαντωθεί από αυτούς που καταδυναστεύονται όλα αυτά τα χρόνια από τις πολιτικές διεξόδου υπέρ του κεφαλαίου, που είναι οι πολιτικές των μνημονίων που υπηρέτησαν και υπηρετούν όλα τα κόμματο του συστήματος.

Αυτό το κίνημα θα ξεχωρίζει φίλους και εχθρούς, γιατί θα χειραφετείται καθημερινά από την αστική πολιτική, την αστική ιδεολογία και θα παλεύει καθημερινά, ανυποχώρητα, για τα μικρά και μεγάλα λαϊκά προβλήματα, δείχνοντας παράλληλα και την  λαϊκή διέξοδο.

Γιατί ο εχθρός του λαού, των λαών και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ίδιος είναι. Είναι η ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών, των μονοπωλίων, για περισσότερα κέρδη. 

Για αυτό η λαϊκή πάλη, ο λαϊκός αγώνας, πρέπει να  είναι αντικαπιταλιστικός – αντιμονοπωλιακός, για να είναι αποτελεσματικός για τον λαό, για την διέξοδο και την προοπτική του.

Κόντρα στις μισαλλόδοξες φωνές και τις φωνές του κοσμοπολιτισμού, αυτή η γραμμή πάλης πρέπει να ενισχυθεί, είναι πάλη γνήσια  ριζοσπαστική, πάλη ανατρεπτική και καθορίζεται αυτό από το ταξικό – αντιμονοπωλιακό του περιεχόμενο.

Σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουν καθημερινά με όρους ανιδιοτέλειας, προσωπικής κόπωσης και προσφοράς οι κομμουνιστές, στελέχη, μέλη, φίλοι του ΚΚΕ, συνεργαζόμενες δυνάμεις με αυτό.
 Αυτό το μήνυμα στέλνουν στους λαούς της περιοχής και όχι μόνο, γιατί οι λαοί μπορούν και πρέπει να ζούνε ειρηνικά, μονιασμένοι και με αλληλεγγύη στην βάση του αμοιβαίου οφέλους.

Αυτό προϋποθέτει οι λαοί να παλέψουν ενάντια στο  ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε και σε κάθε ιμπεριαλιστική δύναμη, που είναι δύναμη αντιδραστική, αντιλαϊκή και αυτό προκύπτει από την στρατηγική των ιμπεριαλιστών και των ταξικών -  οικονομικών  συμφερόντων  που προωθούν και υπερασπίζονται, πνίγοντας ακόμα τους λαούς στο αίμα αν χρειαστεί.

Γιατί ότι δεν λύνουν οι ιμπεριαλιστές με την διπλωματία και τις πολιτικές τους, το λύνουν με τους πολέμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: