12 Ιουνίου 2018

Η ιστορική χειραψία Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν - Τι δήλωσαν οι δύο ηγέτες μπροστά τις κάμερες

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν αντάλλαξαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Σιγκαπούρη μια ιστορική χειραψία, την πρώτη ανάμεσα σε έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ κι έναν ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
Η εικόνα ήταν επί δεκαετίες αδιανόητη. Οι δύο ηγέτες, χαμογελαστοί, χαιρετήθηκαν με φόντο τις σημαίες των χωρών τους πριν βαδίσουν μαζί πάνω στο κόκκινο χαλί, ανταλλάσσοντας μερικές φράσεις.
Ο Τραμπ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα διαμορφώσει μια «εξαίρετη σχέση» με τον Κιμ. «Θα αποκτήσουμε μια εξαίρετη σχέση», προέβλεψε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Από την πλευρά του, ο Κιμ επισήμανε ότι οι δύο ηγέτες και οι δύο χώρες χρειάστηκε να υπερβούν πολλά εμπόδια για να διεξαχθεί η σημερινή Σύνοδος.
«Είναι μεγάλη μου ικανοποίηση που σας συναντώ, κ. πρόεδρε», είπε ο βορειοκορεάτης ηγέτης απευθυνόμενος στον ένοικο του Λευκού Οίκου.
«Ο δρόμος για να φθάσουμε εδώ δεν ήταν εύκολος», συνέχισε. «Παλιές προκαταλήψεις και παλιές συνήθειες ήγειραν τόσα πολλά εμπόδια, αλλά τα ξεπεράσαμε όλα για να συναντηθούμε εδώ σήμερα», συμπλήρωσε.


Ο Τραμπ για την πορεία της ιστορικής συνάντησης με τον Ουν: Πάμε πολύ πολύ καλά 
Ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την πορεία των συνομιλιών του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του σε Αμερικανούς δημοσιογράφους ο Ντόναλντ Τραμπ
Συγκεκριμένα, όταν ο Τραμπ περπάτησε μαζί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου, δέχθηκε εξ αποστάσεως ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους για το πώς πάει η Σύνοδος λέγοντας: «Πολύ καλά, πολύ πολύ καλά, τέλεια σχέση, ευχαριστώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: