17 Ιουλίου 2018

14 νεκροί στην Ιαπωνία λόγω καύσωνα

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ιαπωνία από το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα, λίγες μέρες μετά τις καταρρακτώδεις βροχές στις δυτικές περιοχές που προκάλεσαν τεράστιες πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης οι οποίες στοίχισαν τη ζωή σε 222 ανθρώπους, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό της ιαπωνικής αστυνομίας, ενώ άλλοι περίπου 20 εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο υδράργυρος ξεπέρασε τη Δευτέρα, ημέρα εθνικής εορτής της Ιαπωνίας, τους 39 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους, και σε συνδυασμό με την υψηλή υγρασία δημιούργησαν εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.
Όπως μετέδωσαν σήμερα τα ΜΜΕ της χώρας, τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του καύσωνα, ενώ χιλιάδες άλλοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα θερμοπληξίας ή αφυδάτωσης, που αποδίδονται στην υπερβολική ζέστη, ενώ σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν όλη την εβδομάδα.
Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν και στη δυτική Ιαπωνία, μερικές ημέρες μετά τη βροχόπτωση-ρεκόρ που προκάλεσε τις χειρότερες κατολισθήσεις και πλημμύρες στη χώρα εδώ και δεκαετίες, λόγω των οποίων εκτοπίστηκαν 5.000 άνθρωποι και 200.000 έμειναν χωρίς νερό.

 thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: