12 Ιουλίου 2018

Στον τελικό η Κροατία, 2-1 την Αγγλία στην παράταση

Με γκολ του Μάριο Μάντζουκιτς στο 109’ η Κροατία έκανε τη μεγάλη ανατροπή, νίκησε με 2-1 την Αγγλία και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τη Ρωσία την Κυριακή (15/7, 18:00), ενώ η Αγγλία θα παίξει μία ημέρα νωρίτερα (14/7, 17:00) κόντρα στο Βέλγιο στον μικρό τελικό.
Ο ημιτελικός ξεκίνησε ιδανικά για την Αγγλία καθώς μόλις στο 5ο λεπτό ο Κίραν Τρίπιερ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ. Στο 30’ ο Χάρι Κέιν έχασε μία σπουδαία ευκαιρία για το 2-0. Μία εξαιρετική κάθετη του Λίνγκαρντ βρήκε τον Κέιν σε θέση βολής, ο Σούμπασιτς απέκρουσε το πρώτο πλασέ, με τον Κέιν να σημαδεύει το δοκάρι από δύσκολη γωνία, σε μία φάση που ο βοηθός έδωσε λανθασμένα οφσάιντ. Αν το γκολ έμπαινε, ενδεχομένως να μετρούσε στο VAR.
Αυτό ήταν και το τελευταίο εύστοχο σουτ των Άγγλων στον αγώνα, με τους Κροάτες να κυριαρχούν στο δεύτερο ημίχρονο και να φτάνουν στην ισοφάριση στο 68’. Σε μία σέντρα του Βρσάλικο από τα δεξιά, ο Ιβάν Πέρισιτς τρύπωσε σε θέση φορ από το πίσω δοκάρι, πρόλαβε τον Γουόκερ και με… εναέρια προβολή ισοφάρισε σε 1-1.
Τρία λεπτά μετά το πλασέ του Πέρισιτς αποκρούστηκε από το κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά το πλασέ του Ρέμπιτς πήγε στην αγκαλιά του Πίκφορντ. Ο Άγγλος τερματοφύλακας είχε απάντηση και στο σουτ του Μάντζουκιτς (83’), ενώ το πλασέ του Πέρισιτς σε κενή εστία μετά από έξοδο του Πίκφορντ πέρασε ελάχιστα άουτ (84’).
Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, όπου και πάλι ο Πίκφορντ κράτησε όρθια την Αγγλία στο 105’ σώζοντας την κοντινή προβολή του Μάριο Μάντζουκιτς. Τέσσερα λεπτά μετά όμως, ο Πέρισιτς με κεφαλιά έπιασε στον… ύπνο την άμυνα των Άγγλων και ο Μάντζουκιτς  με σουτ έκανε το 2-1.
Η Αγγλία δεν απείλησε και έτσι η Κροατία πήρε μία πανάξια πρόκριση στον τελικό του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της.
ΚΡΟΑΤΙΑ (Ζλάτκο Ντάλιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (95’ Πίβαριτς), Μόντριτς, Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (118’ Μπάντελι), Μάντζουκιτς (115’ Τσόρλουκα), Ρέμπιτς (100’ Κράμαριτς).
ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ (112' Βάρντι), Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τρίπιερ, Γιανγκ (90’ Ρόουζ), Χέντερσον (97’ Ντάιερ), Ντέλε Αλί, Λίνγκαρντ, Στέρλινγκ (74’ Ράσφορντ), Κέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: