15 Ιουλίου 2018

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Γαλλία, 4-2 την Κροατία στον τελικό του Μουντιάλ


Στην κορυφή του κόσμου επέστρεψε μετά από 20 χρόνια η Γαλλία. Οι "μπλε" ήταν αποτελεσματικοί και επικράτησαν στον τελικό του Μουντιάλ επί της Κροατίας με 4-2, κατακτώντας για δεύτερη φορά το Παγκόσμιο Κύπελλο.

H Γαλλία προηγήθηκε με 1-0 στο 18' με αυτογκόλ του Μάντζουκιτς, με την Κροτία να ισοφαρίζει 10 λεπτά αργότερα με εκπληκτικό γκολ του Πέρισιτς. Στο 38' μετά από υπόδειξη του VAR, ο Γκριεζμάν με πέναλτι έκανε το 2-1 για τη Γαλλία, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Όπως και στο πρώτο 45λεπτο, η Κροατία είχε τον έλεγχο στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως οι Γάλλοι ήταν πολύ αποτελεσματικοί και μετά από αντεπίθεση, ο Πολ Πογκμπά με υπέροχο αριστερό πλασέ έκανε το 3-1 στο 59'. Το μομέντουμ του αγώνα ήταν με τους Γάλλους και στο 65' ο Εμπαπέ με άπιαστο σουτ έκανε το 4-1. Τέσσερα λεπτά μετά, ο Μάντζουκιτς μετά το τραγικό λάθος του Γιορίς μείωσε σε 4-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στον τελικό.

Τίποτα δεν άλλαξε πάντως στο τελευταίο 20λεπτο και έτσι η Γαλλία ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου.

ΓΑΛΛΙΑ (Ντεσάμπ): Γιορίς - Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ - Πογκμπά, Καντέ (55’ Ενζονζί), Εμπαπέ, Γκριζμάν, Ματουιντί (73’ Τολισό), Ζιρού (81’ Φεκίρ).

Κροατία (Ντάλιτς): Σούμπασιτς - Βρσάλικο, Λόβρεν, Βίντα, Στρίνιτς (82’ Πιάτσα), Ράκιτιτς, Μπρόζοβιτς, Ρέμπιτς (71’ Κράμαριτς), Μόντριτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια: