20 Ιουλίου 2018

Το ακαδημαϊκό ημίωρο (35 λεπτά)


Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης
Δεν ξέρω ποιος εφηύρε το (απαράδεκτο έτσι κι αλλιώς) “ακαδημαϊκό τέταρτο”, αλλά φαίνεται ότι στο Λιτόχωρο εφαρμόζουν ένα νέο τρόπο για να καθυστερούν μια εκδήλωση. Διπλασίασαν το τέταρτο και το έκαναν 35.ολόκληρα λεπτά.Πιο συγκεκριμένα, όλα τα μέσα ενημέρωσης είχαν αναγγείλει για χτες (Τετάρτη) βράδυ στο υπαίθριο θεατράκι στο πάρκο Λιτοχώρου μια πολιτιστική εκδήλωση, αφιερωμένη στον Αλέκο Σακελλάριο.
Ώρα έναρξης, 21:00
Αμ δε.
Πέρασαν 5 λεπτά, πέρασαν 10 λεπτά, πέρασαν 15 λεπτά, πέρασαν 20 λεπτά, πέρασαν 25 λεπτά, πέρασε μισή ώρα και δεν είχε ξεκινήσει τίποτα.

Σε άλλες εκδηλώσεις, γενικά, θα μπορούσε ίσως κανείς να δικαιολογήσει μια μικρή καθυστέρηση, ας πούμε λίγων λεπτών. Συνήθως, οι οργανωτές περιμένουν να εμφανιστούν με καθυστέρηση οι λεγόμενοι “επίσημοι” (βουλευτές κλπ.), για να τους δει και να τους προσέξει όλος ο κόσμος.

Χτες, όμως, στην εκδήλωση αυτή του Λιτοχώρου δεν εμφανίστηκε κανένας τέτοιος “επίσημος” – κι αυτό ίσως να είναι πολύ φυσικό, αφού οι άνθρωποι μάλλον έλειπαν σε διακοπές, χώρια που πολλοί βουλευτές κρύβονται…

Δεν υπήρχε κανένας λόγος, κύριοι διοργανωτές, να μας έχετε στημένους να σας περιμένουμε να αρχίσετε τριάντα πέντε (35) ολόκληρα λεπτά.

Συγχαρητήρια για το εκπληκτικό πρόγραμμα που μας παρουσίασαν οι συντελεστές (Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης, Θέατρο Μω και Πολιτιστικός Όμιλος Λιτοχώρου). Τους ευχαριστούμε για το μαγευτικό πρόγραμμα.

Η καθυστέρησή σας, όμως, κύριοι διοργανωτές, είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη. Δεν σεβαστήκατε ούτε τιμήσατε όλους εμάς που ήλθαμε από μακριά πολύ πριν από τις 21:00 και, όπως είπατε, σας τιμήσαμε με την παρουσία μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: