23 Ιουλίου 2018

Για 8 λόγους πρέπει να τρώμε μέλι κάθε μέρα

Εκτός από το υπέροχο, χρυσό του χρώμα, το μέλι είναι πράγματι ένα από τα χρυσά προϊόντα της φύσης τόσο για τη διατροφή όσο και για την επιδερμίδα μας.
Η υπέροχη γεύση του συνδυάζεται με μια μακρά λίστα από ευεργετικές ιδιότητες και ελάχιστες θερμίδες, κάνοντάς το μία από τις τροφές που πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της διατροφής μας.

Παρακάτω, ακολουθούν 8 λόγοι για να τρως μέλι (ή να το χρησιμοποιείς ως προϊόν θρέψης και ομορφιάς) καθημερινά. Ξεκίνα από σήμερα.

Λαμπερή και υγιής επιδερμίδα

Το μέλι έχει αντιοξειδωτική δράση και βοηθά την επιδερμίδα να απομακρύνει τις τοξίνες και τα βακτήρια. Επιπλέον, μπορείς να απολαύσεις τα οφέλη του εφαρμόζοντάς το εξωτερικά στην επιδερμίδα. Άπλωσε μια μικρή ποσότητα σαν ενυδατική μάσκα για 15 λεπτά ή φτιάξε το δικό σου, σπιτικό scrub απολέπισης με μέλι και ζάχαρη ή μαγειρική σόδα.

Απώλεια βάρους

Το μέλι είναι το μόνο γλυκό που οι διατροφολόγοι δεν συστήνουν να κόψεις, όταν κάνεις δίαιτα. Αυτό συμβαίνει γιατί το μέλι περιέχει θρεπτικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για τον οργανισμό, ενώ ενισχύει το μεταβολισμό. Επομένως, μπορείς να το απολαμβάνεις άφοβα (σε λογικές ποσότητες).

Χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης

Το μέλι δεν έχει καθόλου χοληστερόλη. Αντίθετα, η σύστασή του ενισχύει τη δράση των αντιοξειδωτικών ενώσεων στο σώμα που καταπολεμούν την υπερβολική χοληστερόλη.

Σωστή καρδιακή λειτουργία

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το μέλι καταπολεμούν τη στένωση των αρτηριών, που είναι υπεύθυνη για πονοκεφάλους, καρδιακή ανεπάρκεια και απώλεια μνήμης. Έρευνες έχουν δείξει ότι αρκεί να βάζεις μερικές κουταλιές μέλι σε ένα ρόφημα που πίνεις καθημερινά, ενώ είναι γνωστό ότι το σκούρο μέλι έχει τις περισσότερες θρεπτικές ουσίες.

Καλύτερη μνήμη

Το μέλι καταπολεμά το στρες, τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και βελτιώνει τη μνήμη, αφού το ασβέστιο που περιέχει απορροφάται εύκολα από τον εγκέφαλο. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να φας δύο κουταλιές μέλι πριν κοιμηθείς ή μισή ώρα πριν το πρωινό σου γεύμα.

Ποιοτικός ύπνος

Τα επίπεδα ζάχαρης στο μέλι αυξάνουν την ινσουλίνη στο αίμα, που με τη σειρά του απελευθερώνει σεροτονίνη. Με τη σειρά της, αυτή μετασχηματίζεται σε μελατονίνη- την ορμόνη που είναι υπεύθυνη για τον ύπνο. Μια κουταλιά πριν τον ύπνο θα σε πείσει.

Υγιές στομάχι

Καθώς το μέλι είναι αντισηπτικό, η κατανάλωσή του με άδειο στομάχι το προστατεύει από διάφορες ασθένειες και πεπτικές δυσλειτουργίες. Επιπλέον, περνώντας μέσα από το στομάχι θεραπεύει μικροπληγές της βλεννογόνου μεμβράνης, καταπολεμά τα μικρόβια, ενώ διευκολύνει την πέψη.
Χαλάρωση
Η γλυκόζη που εμπεριέχεται στο μέλι είναι σημαντική στη λειτουργία των νευρώνων. Απορροφάται γρήγορα από το αίμα και βοηθά στην καταπολέμηση των ψυχολογικών διαταραχών και τη χαλάρωση.

womantoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: