17 Ιουλίου 2018

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

Άντε και μας έφτασε ο Μάιος. Τι κι αν θέλει ακόμα δέκα μήνες για να πάμε σε αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές αφού ο Κλεισθένης υπερψηφίστηκε, άρχισαν να κελαηδούν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ανοίγοντας πρόωρα την προεκλογική περίοδο.
**
Μια περίοδος που θα είναι παρατεταμένη για να μη πω και συγκλονιστική αφού για πρώτη φορά τίθεται στην κρίση των δημοτών ότι καλύτερο δημόσια έχει αναδείξει η Πιερία.
**
Με Χιονίδη, Νταντάμη, Λιακόπουλο και Κουκοδήμο σύμφωνα με τις έως τώρα δηλώσεις τους για τη διεκδίκηση του δήμου, βέβαιο είναι ότι και δεδομένης της απλής αναλογικής θα προκύψει ότι καλύτερο και ποιοτικότερο προέκυψε σε αυτή την πόλη τα τελευταία εκατό χρόνια.
**
Και επί τέλους επανερχόμαστε στην τάξη. Κάθε τέσσερα χρόνια αυτοδιοικητικές εκλογές. Πέντε χρόνια ήταν πολλά. Οι πολίτες θέλουν και λόγο και έλεγχο.
**
Διίστανται  οι απόψεις  στο Σύριζα για την αυτόνομο ή μη κάθοδο στις εκλογές στο δήμο Κατερίνης. Φαίνεται να επικρατεί η άποψη σιωπηρής στήριξης στο Γιώργο Νταντάμη όπως άλλωστε εξυπακούεται και από το Κίνημα Αλλαγής.
**
Θολά τα πράγματα στη Ν.Δ. αφού και ο Κυριάκος προσανατολίζεται στο να μη δώσει χρίσματα ακόμη και στους μεγάλους δήμους. Ακόμη πιο θολά στο δήμο Κατερίνης όπου είναι ορατή η πολυδιάσπαση. Εκτιμώ ότι τελικά κάποιοι θα αποδράσουν προς το κοινοβούλιο είτε εκουσίως είτε ακουσίως.
**
Καταλύτης βέβαια για την εξέλιξη των δημοτικών εκλογών θα είναι και η ημερομηνία των Εθνικών εκλογών που θα επηρεάσει άμεσα τη στάση των υποψηφίων. Το ενδεχόμενο των πρόωρων θα εξαρτηθεί από την έκβαση του μεγάλου θέματος της μείωσης ή μη των συντάξεων που εκρεμμεί και ζητείται λύση ή μεθόδευση.
**
Υ.Γ Η Τοπική της Πιερίας εκφράζει τη βαθειά της οδύνη για το χαμό της Μιράντας Τσίκρα-Μόσχη και τα συλλυπητήρια στους οικείους της. Ιδιαίτερα ο υπογράφων αποχαιρετά με θλίψη την αγαπημένη του συμμαθήτρια. Αντίο Μιράντα.
**

Δεν υπάρχουν σχόλια: