17 Ιουλίου 2018

Πληροφόρηση ή παραπληροφόρηση

Το θέμα δεν είναι καινούργιο και η κατάσταση έγινε όπως ακριβώς είχε προβλεφθεί και αναφερθεί σε προηγούμενο δημοσίευμα: Πληροφόρηση με σκοπό την ταλαιπωρία από κάποιες προσωρινές πινακίδες ενημέρωσης των οδηγών για έργα συντήρησης, οι οποίες παρέμειναν μετά το τέλος των εργασιών στα οδοστρώματα.
Ίσως για κάποιες μελλοντικές συντηρήσεις. Χωρίς ακύρωση και χωρίς ενημέρωση για το πότε θα ξεκινήσουν οι άλλες επισκευές, ίσως και ποτέ.


Αυτή όμως είναι η κατάσταση, και μάλιστα τη στιγμή που οδεύουμε στο απόγειο της καλοκαιρινής τουριστικής κίνησης, με όλο και περισσότερους ντόπιους και ξένους επισκέπτες στα μέρη μας.

Έχουν άραγε τη βούληση οι αρμόδιοι να ανταποκριθούν στις αναφορές και να αφαιρέσουν τις λανθασμένες πινακίδες, ώστε να μην ταλαιπωρούν τους επισκέπτες της περιοχής μας, με τις γνωστές κάθε φορά συνέπιες της συμφόρησης, ίσως και των ατυχημάτων;


Η πληροφόρηση για τους οδηγούς: Στην πρώτη φωτογραφία η πινακίδα δηλώνει παράκαμψη, αλλά δεν ενημερώνει πού οδηγεί αυτή η παράκαμψη, ποιος είναι ο προορισμός; Εκτός αν η Παράκαμψη είναι πλέον προορισμός...

Στη δεύτερη φωτογραφία μια πινακίδα στη μέση του δρόμου ενημερώνει για ΑΔΙΕΞΟΔΟ! Πού ακριβώς υπάρχει αδιέξοδο, ως οδηγός πού οφείλω να κάνω αναστροφή και πώς θα συνεχίσω την πορεία μου;


Στην τρίτη φωτογραφία η προσωρινή αυτοκόλλητη ταινία ακυρώνει τον προορισμό Πλάκα, αλλά μόνο για όσους γνωρίζουν ελληνικά!

Στη λατινική γραφή δεν υπάρχει ακύρωση! Καλή τύχη τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους οδηγούς. Σε πολλές περιπτώσεις έχουμε μάθει να αγνοούμε τις πινακίδες, είναι μια ενέργεια που την εφαρμόζουμε γιατί έτσι μας συνήθισε η πολιτεία με τη δική της ασυνέπεια. Ένα άρθρο που αρμόζει να προστεθεί στον Κ.Ο.Κ. το 111 θα πρέπει να αναφέρει: «να σεβόμαστε τις πινακίδες αλλά κάποιες φορές να τις αγνοούμε'». 

Αυτό βέβαια για να αποφεύγεται η ταλαιπωρία και κάποιες φορές και το ατύχημα. Αυτά τα λίγα λόγια για να κυκλοφορούμε πιο ενημερωμένοι στους δρόμους, είτε ανήκουμε στους απλούς οδηγούς είτε στους αρμόδιους ανευθυνοϋπεύθυνους για τις πινακίδες.

Π.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: