17 Ιουλίου 2018

Απορρίφθηκε και πέμπτο αίτημα αποφυλάκισης των Ελλήνων στρατιωτικών

Η τουρκική Δικαιοσύνη απέρριψε το πέμπτο κατά σειρά αίτημα αποφυλάκισης των δύο ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη. 
Ο Δημήτρης Κούκλατζης και ο Άγγελος Μητρετώδης κρατούνται εδώ και 140 ημέρες πλέον στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Πλέον μπορούν να καταθέσουν νέο αίτημα στα τέλη Αυγούστου.
Η στάση της Τουρκίας, αν και αναμενόμενη, προκαλεί έντονες ενοχλήσεις τόσο σε δικαστικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Ως προς το πρώτο, προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος των δύο στρατιωτικών με το γνωστό πρόσχημα της εξέτασης των κινητών τους τηλεφώνων.
Πιο ανησυχητικό είναι ωστόσο το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν δείχνει να κινείται στην κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων: Την περασμένη Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνάντηση που είχε με τον τούρκο πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, τού είχε ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών, προκειμένου να απαγγελθούν κατηγορίες και να οριστεί δικάσιμος.
Η δικαστική απόφαση ωστόσο δείχνει ότι ο Ερντογάν εξακολουθεί να κρατάει σκληρή στάση στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών και εμφανίζεται αποφασισμένος να παίξει μέχρι τέλους το παιχνίδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: