16 Ιουλίου 2018

Αποσύρθηκε η εγκύκλιος των καθηγητών, κανονικά οι πληρωμές από τον ΟΑΕΔ

Τέλος δόθηκε στην αγωνία των άνεργων καθηγητών των φροντιστηρίων μετά από σχεδόν 6 μήνες, καθώς η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ σχετικά με τον τρόπο υπολογισμού των ενσήμων των μερικά απασχολούμενων εκπαιδευτικών σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών αποσύρθηκε.
Με την εγκύκλιο αυτή, οι καθηγητές ιδιωτικής εκπαίδευσης εξαιρούνταν εντελώς αυθαίρετα από τις διατάξεις σχετικά με την ασφάλιση των εργαζομένων μερικής απασχόλησης. Η εγκύκλιος προέβλεπε ότι δεν θα ασφαλιζόμασταν πλέον με βάση τις ημέρες εργασίας μας –όπως όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι- αλλά κατ’ αναλογία με τις εβδομαδιαίες ώρες μας στη δουλειά.


Αν ο νέος τρόπος υπολογισμού εφαρμοζόταν, το αποτέλεσμα για τους εργαζόμενους καθηγητές θα ήταν στη συντριπτική πλειοψηφία τους η μείωση των ενσήμων τους για ίδιες ώρες εργασίας, ενώ θα υπήρχαν και περιπτώσεις που τα ένσημα θα μειώνονταν ακόμα και στο μισό! Τεράστια προβλήματα θα δημιουργούνταν καθώς πολύ μεγάλος αριθμός καθηγητών δεν θα δικαιούνταν ταμείο ανεργίας το καλοκαίρι, ενώ προφανώς για όλους θα δημιουργούνταν πρόβλημα σε σχέση με τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος, αλλά και στοιχειώδους ασφάλισης και περίθαλψης.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Ημερήσιας, όλοι οι καθηγητές αναμένεται να πληρωθούν την Παρασκευή 20/7, καθώς σήμερα ενημερώθηκε ο ΟΑΕΔ.

xenesglosses.eu/


Δεν υπάρχουν σχόλια: