9 Αυγούστου 2018

Υπογραφή συμπληρωματικής σύμβασης για το έργο «Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο 2ο χλμ της 15ηςς επαρχιακής οδού Βρύας - Ρητίνης»

Τη συμπληρωματική σύμβαση του έργου «Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο 2ο χλμ της 15ης επαρχιακής οδού Βρύας - Ρητίνης», ποσού 200.000,00€, υπέγραψε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, παρουσία του Αναπληρωτή Προϊσταμένου της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Παναγιώτη Μαυρίδη.
Οι εργασίες που προτείνονται, με βάση τα υπάρχοντα γεωλογικά και γεωτεχνικά δεδομένα και τις υφιστάμενες μελέτες,  είναι η κατασκευή  φρεατοπασσάλων και τοίχου αντιστήριξης ανάντι της οδού για τη συγκράτηση των πρανών.
Το έργο «Αντιμετώπιση κατολισθήσεων στο 2ο χλμ της 15ης επαρχιακής οδού Βρύας - Ρητίνης», αφορά ένα σημαντικό έργο οδοποιίας, που υλοποιεί η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για μια οδό σύγχρονη με όλες τις προδιαγραφές ασφάλειας και λειτουργίας, αποκαθιστώντας το κατολισθητικό πρόβλημα της περιοχής, με γνώμονα τη διευκόλυνση των ασφαλών μετακινήσεων της τοπικής και όχι μόνο κοινωνίας και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πληθυσμού.
Συνοπτικά, οι εργασίες που εκτελούνται περιλαμβάνουν την κατασκευή στραγγιστηρίου μήκους 160 μ ανάντι της οδού, τοίχου αντιστήριξης μήκους 54 μ. που θεμελιώνεται σε κεφαλόδεσμο επί 34 φρεατοπασσάλων Φ 800 μήκους 15 μ., ομάδας φρεατοπασσάλων από 22 πασσάλους, έκαστη, Φ800 μήκους 15 μέτρων με κεφαλόδεσμους τις τριγωνικές τάφρους μήκους 50 μ. πριν και μετά τον τοίχο αντιστηρίξεως, επενδυμένων τριγωνικών τάφρων κατά μήκος της οδού καθώς και δικτύου αγωγών απομάκρυνσης των υδάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: